Anıları Tazeleme Yemeği

Kılavuz Kaptanlar Haftası çerçevesinde emekli kılavuz kaptanlar için düzenlenen “Anıları Tazeleme Yemeği”ne eski-yeni kılavuz kaptanlar katılım gösterdi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba günü Caddebostan Kavala Restoran'da yapılan yemekli toplantıya pek çok kılavuz kaptan katılım gösterdi. Yemekte Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. İsmail Akpınar, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve eski Baş Kılavuz Kaptan Saim Oğuzülgen ve kılavuz kaptanlık mesleğini 50 yıl boyunca sürdürmüş olan ve bugün 91 yaşında bulunan Kapt. Nurettin Şahinoğlu birer konuşma yaptılar. Daha sonra emekli kılavuz kaptanlara plaketleri takdim edildi.

“Türk Boğazlarında Acil Durum Yönetimi” Paneli

Kılavuz Kaptanlar Haftası, bünyesinde bu yıl yedincisi düzenlenen panelin başlığı “Türk Boğazlarında Acil Durum Yönetimi” olarak belirlendi.

Panel Kozyatağı Byotel'de 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü yapıldı. Panel'de açılış konuşmasını TKKD Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. İsmail Akpınar gerçekleştirdi. Daha sonra TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kapt. Saim Oğuzülgen, Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur ve TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Onursal Başkanı Müh. Erkan Dereli birer konuşma yaparak Kılavuzluk Haftası'nın önemini vurguladılar. Moderatörlüğünü Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Kapt. Olcay Özgürce'nin üstlendiği panelde sırasıyla; Eski Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Kapt. Özkan Poyraz, TKKD Eski Başkanı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıdemli Kılavuz Kaptan Dr. Ali Cömert, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gemi Kurtarma Uzmanı Kapt. Ömer Asmalı ve TKKD Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. İsmail Akpınar sunumlarını gerçekleştirdiler. Panel sonunda konukların konuşmacılara sorular yönelttiği soru cevap kısmının ardından katılımcılara ve etkinlik sponsorlarına TKKD tarafından plaketleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim