SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Norveç'in Oslo limanında görev yapan 42 kılavuz kaptanın greve gitmesi sonucunda büyük yolcu gemileri Oslo yerine başka limanlara yönlendiriliyor.

24 Mayıs gününden bu yana devam eden grevde kılavuz kaptanlar, kamu çalışanlarının ülke genelinde devletle ücret anlaşmazlığı nedeniyle başlattıkları genel greve destek vermek amacıyla greve gittiler.

Grev nedeniyle önceki gün Vision of the Seas adlı dev transatlantik Oslo uğrağını iptal ederek İsveç'in Göteborg limanına gitti.

Holland America Line kruvaziyer şirketine ait Rotterdam adlı yolcu gemisi de Oslo yerine Stanfjord'a gitti.

Oslo uğrağını iptal eden çok sayıda kruvaziyer gemi arasında Costa Fortuna, MSC Poesia, Emerald Princess ve Star Flyer adlı gemiler de yer aldı.

Grev genişleyecek

Norveç Kıyı Emniyet Teşkilatı yaptığı açıklamada grevin bugün daha da genişleyerek 103 kılavuz kaptanı da içine alacağını ve ülkenin daha geniş bir kesiminde denizcilik faaliyetlerinin sekteye uğrayacağını duyurdu.

Sadece yolcu gemileri değil

Norveçli kılavuz kaptanların grevinden etkilenen gemilerin sadece kruvaziyer gemiler olmadığı, 70 metreden büyük tehlikeli yük taşıyan tüm gemilerin kılavuz kaptan almalarının zorunlu olduğu Norveç'te rafinerilerin de grevin uzaması halinde sıkıntıya düşebileceği bildiriliyor.

Norveç'in benzin istasyonlarının %40'ına ürün temin eden Sjursjoeya terminalinde Oslo grevi nedeniyle tüm gemi trafiğinin durduğu haber veriliyor.

Grevin genişlemesiyle Tromso, Alesund ve Kirkenes bölgelerinde de deniz trafiğinin etkilenebileceği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim