Kılavuz Kaptan Fahrettin Aksu Görev Şehidi

TDİ Kılavuz Kaptanlarından Fahrettin Aksu; Marmara'dan  Karadeniz yönünde  boğaz geçişi yapan Bahama Bandıralı 9417 grostonluk, "Sun Genius" adlı muz yüklü yi kılavuzladıktan sonra görevini tamamlayarak Büyük Liman önlerinde inerken çarmıhtan denize düşerek hayatını kaybetti. Olay sabaha karşı 03.20 civarında gerçekleşti.

Pilot motorundaki personelin müdahalesine rağmen Kılavuz Kaptan Fahrettin Aksu kurtarılamadı ve naaşı İstinye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İstanbul Liman Başkanlığı'nın talimatı üzerine gemi Büyükdere acil demir yerine demirletildi, gerekli incelemelerin yapılması için  burada tutuluyor.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Büyükdere'ye demirletilen Sun Genius gemisine gelerek incelemelerde bulundu. İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman da kazanın meydana geldiği Sun Genius gemisine geldi ve incelemelerde bulundu. Ayrıca İstanbul Liman Başkanlığı Gemi Sörvey Kurulundan bir heyet de gemiye gelerek rapor hazırlamak üzere incelemelerini sürdürüyor. Önlem olarak geminin incelemeler sonuçlanıncaya kadar tutulmasına karar verildi.

54 yaşında evli ve iki kız çocuğu babası Kılavuz Kaptan Fahrettin Aksu 1977 Yüksek Denizcilik Okulu mezunuydu, uzun yıllar gemi kaptanı olarak çalıştı. 1998'den bu yana ise TDİ bünyesinde kılavuz kaptan olarak görev yapmaktaydı.

Görev Şehidi Fahrettin Aksu için 12 Nisan Pazar günü Saat 10:00 da  TDİ İnciburnu İstasyonunda tören düzenlenecek; daha sonra Sahrayıcedit Camiinde kılınacak cenaze namazına müteakiben defnedilecek.

Kılavuz Kaptan Fahrettin Aksu'ya Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kılavuz kaptanlara ve denizcilik camiamıza başsağlığı dileriz.

İŞTE KAZA YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Sun Genius adlı frigorifik gemi tekrar kılavuz kaptan alarak Kılavuz Kaptan Salim Aydın tarafından Büyükdere Emercensi Demiryeri'ne demirletildi.

Fahrettin Kaptan'ın gemiyi boğazdan geçirmesi esnasında kaptan köşkünde içtiği çayı yarım bırakmış.

 Fahrettin Kaptan işte bu çarmıhtan inerken düştü.

Sun genius gemisi kaptanı Nikolay Zhuravlev. Rus Uyruklu 1959 doğumlu kaptan Zhuravlev olayın şokunu atlatamamış görünüyordu.

Kazadan sonra gemi çarmıhı güverteye alınmış. Kaza tatbikatı için çarmıh yeniden bordaya salındı.

Sun Genius gemisi tutuldu, Büyükdere'de demirde bekletiliyor.

Editör: TE Bilişim