Kiel Denizci Evi Törenle Açıldı

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Kiel'deki Ostseekai Yolcu Terminalinde açılan denizci evi, gemiadamlarının buluşma ve biraraya gelmelerine yardımcı olacak ve kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak bir ortam yaratmayı amaçlıyor. 

Törende AlmanHükümetinin 300.000 Euro tutarındaki destek çekini teslim eden Schleswig-Holstein eyaleti ekonomi bakanı Dr. Frank Nagele, "Kiel Limanı daha önce yolcu gemileri ve yolcular için pek çok şey yapmıştı. Şimdi de gemiadamları ve denizcilerin bu kadar güzel bir şekilde hatırlanmış olmasından büyük mutluluk duydum. Burası gemiadamlarına kendilerine özel konuşmaları ve görüşmeleri yapabilecekleri bir ortam sağlayacak" dedi.

140 metrekarelik alanda çalışma odaları, internet erişimi olan bilgisayar istasyonları, mutfak, küçük bir büfe ve bir de toplantı odası bulunuyor. Denizci salonunun yapım maliyeti 400 bin Euro olmuş.

Bu yıl 22 farklı yolcu gemisi Kiel Limanına 125 uğrak yaptı. Bu gemilerde toplam 100.000 kişilik mürettebatın da Kiel'e giriş-çıkış yaptığı tahmin ediliyor.

 
 
Editör: TE Bilişim