Saner, KKTC’nin en büyük gemisi “Deep Karpaz”da incelemelerde bulundu
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, KKTC’nin en büyük gemisi olarak bilinen, “Deep Karpaz”da incelemelerde bulundu.
 
Bakanlık açıklamasına göre, Star Line Maritime Co. Limited Şirketi’ne ait Deep Karpaz isimli gemi, 147 metre uzunluğu, 10 bin groston ağırlık ve 90 tır kapasitesiyle ülkenin en büyük yük gemisi olma özelliğini taşıyor.
 
DÖRTGAZİ
 
Sekiz ortaklı Star Line Maritime Co. Limited Şirketi adına ortaklardan Hasan Dörtgazi, Bakan Saner’in incelemesi sırasında yaptığı açıklamasında, 2004 yılından beridir denizcilik sektöründe faaliyet gösteren şirketin, günün koşullarına göre yeni yatırımlar yaptığını anlattı.
 
Bu çerçevede Deep Karpaz isimli geminin şirket bünyesine katıldığını söyleyen Dörtgazi, “gemi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük gemisidir” dedi.
 
SANER
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de, Starline grubunu başarılarından ötürü kutlayarak, Deep Karpaz isimli geminin, deniz taşımacılığı alanında çok ciddi rahatlama sağladığını ve ülke adına önemli ve büyük bir yatırım olduğunu dile getirdi.
 
Hükümetin, yatırımcıların yanında olması gerektiğine vurgu yapan Saner, Bakanlığının Starline şirketine gereken desteği vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
 
İncelemesinde Bakan Saner’e, Gazimağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu ve Starline Şirket yetkilileri eşlik etti.
Editör: TE Bilişim