Kıbrıs İskele Kalecik Bölgesinde Kuru Yük Gemisi Karaya Oturdu

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İskele Kalecik bölgesinde, Togo bandıralı kuru yük gemisi şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturdu.

Kıbrıs İskele Kalecik Bölgesinde Kuru Yük Gemisi Karaya Oturdu KKTC'nin İskele Kalecik bölgesinde, Marina isimli Togo bandıralı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle karaya oturdu. KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, İskele Kalecik bölgesinde karaya oturan Togo bandıralı geminin olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerin arkasından açıklama yapan Dinçyürek, Marina isimli Togo bandıralı kuru yük gemisinin bir çimento fabrikasına ham maddeyi indirdikten sonra dün sabah açıldığını söyledi.

Olumsuz hava şartlarından sebeple demir aldıktan sonra gece yarısı karaya oturduğunu belirten Dinçyürek, geminin sahilden yaklaşık 20 metre içeride kumluk bir alanda yere oturduğunu kaydetti. Dinçyürek, geminin kayaların da bulunduğu bölgede yaklaşık 10-15 derece yan yatmış durumda olduğunu ve şimdilik tam yatmasının beklenmediğini bildirdi. Gemide 80 tona yakın yakıt bulunduğunu belirten Dinçyürek, yakıtın denize boşalıp kirliliğe neden olması konusuyla ilgili endişelerinin bulunduğu söyledi.

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıyı Emniyeti ve Çevre Koruma Dairesi'nden bir çok ekibin bölgede olduğunu söyleyerek, olası bir sızıntı durumunda mevcut imkanların en iyi şekilde kullanılacağını, olası sızıntıya karşılık bölgedeki tesislerin imkanlarından da yararlanılacağını söyledi. Mevcut hava şartlarının gemiye müdahaleyi, kurtarma çalışması yapmayı şu an için mümkün kılmadığını kaydeden Dinçyürek, "Hava şartları dikkate alındığında 24 saat belki 36 saat içerisinde gemiye müdahale edip kurtarma çalışması yapıp oradan denize geriye çıkılması söz konusu olabilir. Bunu takip edeceğiz, bununla ilgili çok net konuşmak doğru değil. Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı Emniyet ve Limanlar Dairesi ile beraber süreci takip ediyoruz" dedi. Kötü hava şartları nedeniyle gemiye müdahalenin şu an için zor olduğunu belirten Dinçyürek, 24 ya da 36 saat içinde gemiye ulaşmaya çalışacaklarını bildirdi.

Togo bandıralı gemide bulunmakta olan 11 mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim