ÇANAKKALE Liman İşletmesi San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Kepez Limanı'nda her yıl yapılması zorunlu olan Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği (ISPS) Tatbikatı, gerçek operasyonları aratmayan sahneleriyle nefes kesti.

 Yurt dışına kaçmak isteyen üç teröristin bir liman görevlisini rehin almasıyla başlayan tatbikat, rehinenin kurtarılması ve ikisi yaralı üç teröristin yakalanmasıyla sona erdi.

Çanakkale merkeze bağlı Kepez Beldesindeki limanda Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Gümrük Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi ekipleri, muhtemel bir terör saldırısı senaryolu tatbikat gerçekleştirdi. Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği (ISPS) kapsamında Kepez Limanı sahasında gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmayan operasyon sahneleriyle nefesleri kesti.

Tatbikat, senaryo gereği limanda bağlı bulunan 'Troy' adlı geminin teknik bir arıza vermesi nedeniyle geminin acentesi tarafından teknik servis destek talebinde bulunulmasıyla başladı. Otomobille limana gelen servis ekibinin durumundan şüphelenen özel güvenlik görevlileri, araç içindeki kişilerin hareketlerini limandaki güvenlik kamera sistemiyle takip edip, durumu güvenlik amirine bildirdi. Liman içi ve çevresinde gerekli önlemi alan güvenlik personeli, söz konusu kişilerden birisinin aracın motor bölümünden şüpheli bir paket çıkarttığını fark etti. İskeleden gemiye çıkmak isteyen şüpheli kişiler, güvenlik amirinin kendilerine seslenmesi üzerine yeniden araca binerek giriş kapısına doğru hareket etti.

Girişin sınırlandırıldığını gören şüpheliler, aracı transit yakıt satış istasyonuna çekerek indi. Güvenlik görevlilerinin araca doğru ilerlediği sırada şüphelilerden birisi elindeki kumandayı gösterip, araçta bomba olduğunu ve patlatacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim