“Kepez-Eceabat seferi 15 Haziran’da başlıyor”

Gestaş A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, 15 Haziran tarihinde Kepez- Eceabat arası geçişler için gemi seferlerinin başlayacağını kaydetti. 

Özelikle yaz aylarında İskele Meydanı’nda yaşanan araç geçişi yoğunluğuna Gestaş A.Ş. sosyal sorumluluk projesi adı altında çözüm getirdi. Gestaş A.Ş.’ni dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Kepez-Eceabat arası geçişler için gemi seferlerinin 15 Haziran tarihinde başlaması kararlaştırıldı.

Gestaş A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, dün “Conkbayırı 1” isimli hızlı feribotta yaptığı basın toplantısında, Kepez-Eceabat arası araç geçişinin şehir içi trafiğini rahatlatacağını kaydederek; “Gestaş A.Ş. olarak 2.5 yılı geride bıraktık. Bir süredir gündemimizde olan transit taşımacılığı, yani ağır vasıtaların Çanakkale merkezinden geçişine çözüm bulmaya çalışıyorduk. Çanakkale Boğazı’nda yapılan taşımacılık şehir içi taşımacılığı değil, transit taşımacılıktır. Bugün bu taşımacılık hala devam ediyor.

Ancak transit geçişler şehir merkezinden devam ettiği için yollar ve trafik de bu geçişe cevap veremez hale gelmiş durumdadır. Tabiî, şehir merkezine giren araçların ekonomiye de zararları var. Yolların bozulmasına neden oluyor. İnsanları psikolojik olarak etkiliyor. Biz Gestaş’ı devir aldıktan sonra bu geçişlerin şehir dışına alınması konusunu düşündük. İlk olarak filomuzu güçlendirelim istedik. İkinci öncelik, geçiş noktalarının daha güvenilir hale getirilmesiydi. Ancak, bunların hepsi uzun soluk gerektiren planlardı. Bu sebeplerden dolayı kısa vadeli çözümü tercih ettik ve Kepez-Eceabat İskelesini yaparak düşüncemizi gerçekleştirmeye karar verdik. 

Mevcut filomuzla bu seferi gerçekleştirebileceğiz. Tabii, burada limanın kullanım hakkı var. Orada Kepez-Kilitbahir seferi yapan bir şirketimiz bulunuyor. Liman yönetimiyle de görüşmelerimizi tamamladık. Onlar da bu olaya destek verdiler. Yasal sözleşmeler imzalandı. Ancak teknik bir takım eksiklikler var. Onun dışında hiçbir sorunumuz kalmadı.

İki adet gemiyle bu taşımacılığı sağlayacağız. İlk etapta ekonomik olarak bir beklentimiz bulunmuyor. Bu tamamen Çanakkale’ye nefes aldıracak bir girişimdir. Sefer tarifeleri her saate bir olacak. Fiyat konusunda Eceabat-Çanakkale arasıyla hiçbir fark olmayacak. Aynı ücretten taşıyacağız. Geceleri araç yoğunluğu olmadığı için gece 24:00’den sonra sefer yapmayacağız. Karşıdan Gelibolu’ya buradan da Lapseki’ye yönlendireceğiz. Süre bakımından da Eceabat-Kepez arası 30 dakika, Kepez-Eceabat arası 45 dakika çekecek” dedi.

Editör: TE Bilişim