1,5 milyon dolar 10 torbayla atıldı
 
 
Somalili korsanların kaçırdığı gemisi Karagöl'ü kurtarabilmek için 1.5 milyon dolar fidye ödeyen AKP'li vekil Kemal Yardımcı, tezkere mağduru olduğunu söyledi.

Akşam Gazetesi'nden Ebru Toktar Çekiç'in haberine göre Yardımcı, 'Ben parayı ödedim, Türkiye deniz gücü gönderme kararı aldı. Ne bahtsızım' dedi. İstanbul Milletvekili ve armatör Kemal Yardımcı tezkerenin, TBMM'de 10 Şubat 2009'da kabul edilmesinin ardından kendi durumu ile şöyle dalga geçti:  'Ekonomik kriz ortamında 1.5 milyon doları bulmak kolay olmadı. Bazı mallarımı ipotek gösterip kredi aldım. Parayı yaklaşık 100 korsan paylaştığı için küçük banknotlar halinde 10 torbayla attık. Fidyeyi ödememizden bir süre sonra hükümet, korsanlara karşı bölgeye asker gönderilmesini öngören tezkereyi Meclis'e sevk etti. Ne bahtsız vekilmişim. Biz parayı ödedik, ardından tezkere çıktı. Tezkere mağduruyum.'

Korsanlarla pazarlık uzun sürdü

Karagöl gemisi 12 Kasım 2008'de kaçırılmıştı. İçinde 14 Türk mürettebatı olan gemide 4 bin 500 ton piyasa değeri çok yüksek kimyasal madde bulunuyordu. Gemi iki ay boyunca rehin tutulunca Kemal Yardımcı fidye pazarlığına girdi. Fidyenin verilmesi üzerin gemi ocak ayında serbest bırakıldı.
 

Editör: TE Bilişim