Suyolları, liman ve kıyı bölgelerinin seyrüsefer faaliyetlerine yönelik tesis ve yapıların planlanması, inşaatı, işletimi ve bakımı konularında çalışmalar düzenleyen Brüksel merkezli PIANC’a (Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü  Özel Üye (Qualifying Member) statüsünde katılım gerçekleştirdi.

Bu vesileyle, 21 -24 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleşen PIANC Yıllık Genel Kurul Toplantısı ile Üçüncü Kıyı ve Liman Mühendisliği Akdeniz Günleri toplantılarında Genel Müdürlük,  Kapt. Ali NARCI, Kapt. Uğur KARABAY ve Şükrü Okyar ÇEBİ tarafından temsil edilldi.

PIANC ülke delegasyonlarından yaklaşık 150 üyenin katıldığı 2013 PIANC Yıllık Genel Kurulunda, PIANC Başkanı Geoffroy CAUDE’un açılış konuşmasının ardından Komisyon Başkanları tarafından, yıllık faaliyet raporları sunuldu. Faaliyet raporlarının ardından, KEGM'ye  ait tanıtım sunusu Uğur KARABAY tarafından gerçekleştirildi.



Akdeniz Günleri Toplantılarında ağırlıklı olarak Akdeniz ülkelerinde liman politikaları konusu ele alınmış olup sırasıyla Fransız Liman Politikaları, Fas liman sektörü; yönetimi ve hedefleri ile Marsilya Liman çevresinin renovasyon çalışmalarına yönelik sunumlara yer verildi.

Bunun yanında balıkçı, yat ve ticaret limanlarındaki gelişmeler, demirli gemilerin dalga modellemeleri, geçiş havuzlarının operasyonel işletimi, model çalışmaları ve çevresel risk değerlendirmeleri başta olmak üzere deniz yapıları, liman altyapısı ve trafiği konularında çok sayıda teknik sunum gösterildi.

KEGM'den yapılan açıklamada; 'Deniz yapıları alanında faaliyet gösteren başta akademik kesim olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile özel firmaların PIANC’a katılmasıyla liman ve kıyı bölgelerimizin seyrüsefer  fonksiyonunu artması, teknik, bilimsel ve akademik kabiliyetimizin gelişmesi ve kuruluş içerisinde önümüzde dönemde daha etkin bir konuma gelinmesi amaçlanmaktadır' denildi.

Editör: TE Bilişim