İstanbul'dan Çanakkale'deki şehitliklere giden tur otobüsü, Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy mevkiinde sabaha karşı kaza yaptı ve ilk belirlemelere göre kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Otobüste yakını olanlar kazayı duyunca Sancaktepe’deki Kur’an kursuna akın etti. Ölü ve yaralı yakınları Keşan ve Gelibolu’daki hastanelere gitmek için yola çıktı.

Sancaktepe Müftülüğü’ne bağlı YECDER Kur’an Kursu, kurs öğrencisi mahalle kadınlarına yönelik Çanakkale gezisi düzenledi. Dün akşam yola çıkan otobüs Gelibolu’da kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 4 kişi olay yerinde, 1 kişi de hastanede hayatını kaybetti. Sabah kazayı duyan Kur’an kursuna akın etti.

Mahalle sakinlerinden biri, “Benim hanım gidecekti akşam. Daha önce gittiği için iptal etmişler. Son anda geri kaldı yani. Tabi giden arkadaşları var. Otobüste olanlar mahallenin kadınları.” diye konuştu.

Kış döneminde eğitime devam eden ev hanımlarına müftülüğe bağlı Kur’an kursu bünyesinde gezi yapıldığını söyleyen Yunus Emre Cami Dernek Başkanı Gökhan Yılmaz, “Bu amaçla yapılmış bir program. Ne şekilde olduğunu bilmiyoruz ama otobüs şarampole yuvarlanmış. Şu anki aldığımız bilgilere göre 5 ölü, 20 civarı yaralının hastanelere sevk edildiğini öğrendik. Kimin hangi hastaneye gittiğine yönelik liste elimizde. Bunlar öğrenci değil yetişkin ekseriyeti de ev hanımlar. Yaşları 30 ile 60 arasında değişen ev hanımları. Belediyenin kültür turları kapsamında yapılan bir geziydi. Belediye bu tür şeylere yardımcı oluyor. Otobüs istihdam ediyor.” şeklinde konuştu.

Cihan
Kaynak: cha