"Kazada Mersin Limanı'nın Kusuru Yok"

Mersin Limanı içerisinde önceki gün batan Dergah adlı tarama gemisini kiralayan firmanın sahibi Onur Aşkın Küçük, DenizHaber'e açıklamalarda bulundu.

Mersin Limanı içerisinde önceki gün batan Dergah adlı tarama gemisini kiralayan firma olan Kaptan Amca Denizcilik Limited Şirketi Müdürü ve Sahibi Onur Aşkın Küçük; DenizHaber'e yaptığı açıklamada batma olayının bir kaza olduğunu ve bu kazada MIP'in hiç bir kusurunun bulunmadığını söyledi.

Küçük; batan gemiyi Armatörü Günsallar Petrol'den kiraladıklarını, gemiyle Mersin Limanının 21 nolu rıhtımının güneydoğu bölgesinde derinleştirme çalışması yaptıklarını belirtti.

Deneme amaçlı çalışma yaptıklarını, eğer kaza olmasaydı bugün MIP ile anlaşma yapacaklarını söyleyen Onur Aşkın Küçük; kendilerinin deneyimli bir firma olduklarını, benzer faaliyetleri 7-8 aydan beri kiman içerisinde yürüttüklerini söyledi.

Küçük; kazanın ambar içerisinde bulunan  çamur malzemenin üzerindeki yan taraftaki tahtalardan birisinin patlaması sonucu meydana geldiğini ve bunun sonucunda geminin dengesi bozularak battığını söyleyerek;  "Olayda MIP'in bir kusuru yok. Biz deneyimli bir firmayız. Olay bir kazadır. Kendi imkanlarımızla batan gemiyi çıkartacağız." dedi.

 

Editör: TE Bilişim