Çankırı’da Karayolları Trafik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kazazede kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. Çok sayıda vatandaş ve öğrenci operasyonları meraklı gözlerle izledi.

Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Trafik Şube Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arasında hazırlanan senaryo gereği, trafik kazası yapan bir araçta sıkışan sürücünün kurtarılma tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği; Komuta Kontrol Merkezi’ne Karatekin Parkı mevkiinde araç içerisinde sıkışmalı trafik kazası ihbarı verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri sıkışan sürücüye araç içerisinde ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri sürücüyü kurtarmak için aracın kapı ve tavanını kesti. Kurtarılan sürücü sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.

Tatbikatın ardından Vali Vahdettin Özcan tarafından yılın trafik görevlileri İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Selvi, Uzman Jandarma 6 kademeli Çavuş Özgür Kavak ile İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Ufuk Harmancı ile Polis Memuru Serkan Günaydın’a plaket verildi. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından 2016 yılı ‘Yılın örnek şoförü’ seçilen Abdullah Turan’a ise belgesini Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya verdi.

Program, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Trafik timleri ve itfaiye ekiplerinin malzemelerinin sergilendiği standın gezilmesi ile son buldu.
Cihan
Kaynak: cha