Aydınlatılmamış Deniz Feneri mi Yusuf Çepnioğlu Kazasına mı Neden Oldu?

8 Mart saat 3.30da Yusuf Çepnioğlu Mikanos’un kuzeyindeki bir kayalığın yakınından geçerken sürüklenerek kayalıklara çarptı, karinesinde hasar oluşan gemi makine dairesinden su aldı ve karaya oturarak yan yattı, yarı batık vaziyete geldi. 

8 Mart saat 3.30da Yusuf Çepnioğlu Mikanos’un kuzeyindeki bir kayalığın yakınından geçerken süreklenerek kayalıklara çarptı, kıç tarafı battı ve iskeleye yan yattı. Tümü Türk 14 mürettebat kurtarıldı. Doğrulanamayan ihbarlara göre ise kaptanın kayıp olduğu söyleniyor. 

14 kişilik mürettebattan 11'i Siros adası Sahil Güvenlik, 2 tanesi ise bölgede bulunan ABD Uçak Gemisi USS Bataan'a ait helikopter tarafından kurtarıldı. Güvertedeki konteynerlardan bazıları düştü veya yan yattı. Makine dairesi ve kargo bölümü sular altında kaldı. Ufak bir yağ tabakası görüldü ve Sahil Güvenlik yağ bariyeriyle yayılmasını önledi. Sahil Güvenliğin Os Elakt’ı bir römorkör ve üç başka gemi Pire’den geldi.

 Yunan Denizcilik Bakanlığı’nın (The Greek Navy Accident Investigation Service) geminin karaya oturduğu yere bir ekip gönderdi. Karaya oturma sırasında bölgede 5 şiddetinde Beaufort kuzey rüzgarlarının etkili olduğu söylendi.

Doğrulanmamış raporlara göre ise, geminin karaya oturduğu Mikonos Adası'nın Kuzeyinde bulunan  deniz feneri sönüktü.

Editör: TE Bilişim