İstanbul (CİHAN) -Maltepe'de üç gün önce gelen bir telefon ile evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Emrullah Toker (27) isimli gencin, Maltepe İdealtepe sahilinde balıkçılar tarafından cesedi bulundu. Toker'in itfaiye ekipleri tarafından cesedinin Sudan çıkartılması sırasında olay yerine gelen yakınları sinir krizleri geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Emrullah Toker, 14 Eylül akşamı gelen bir telefonun ardından evinden ayrıldı. Bir arkadaşıyla Maltepe İdealtepe sahiline gelen Toker devriye gezen polis ekiplerince kimlik kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından arkadaşı yanından ayrılırken Emrullah Toker de sahilde başka arkadaşlarının yanına gitti ve daha sonra kendisinden haber alınamadı. Ailesi bir süre sonra polise başvurarak Toker için kayıp müraacatında bulundu.
Dün akşam saatlerinde İdealtepe sahilinde Emrullah Toker'in son görüldüğü noktaya yakın bir mevkiide balık tutan vatandaşlar denizde bir ceset görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, denizdeki erkek cesedinin çıkarılması için itfaiyeden ve deniz polisinden yardım istedi. Öte yandan cesedin üç gün önce kaybolan Toker'e ait olabileceğini düşünen polis ekipleri, Toker'in yakınlarına da haber verdi. Olay yerine gelen Toker'in yakınları denizdeki cesedi teşhis etti. İtfaiye ekiplerinin cesedi Sudan çıkardığı sırada olay yerine gelen Toker'in bazı yakınları sinir krizi geçirerek gözyaşına boğuldu.
Karaya çıkarılan ceset üzerinde inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, Toker'in kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerine rastladı. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Emrullah Toker'in cesedi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Emrullah Toker'in denizdeki cesedini fark ederek polise haber veren görgü şahidi Timur Çelik, sahilde arkadaşları ile balık tutukları sırada denizde bir cisim fark ettiklerini belirterek 'Kayalıklara takılmış bir ceset olduğunu farkettik. Hemen polise haber verdik. Tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz' şeklinde konuştu.
Öte yandan Toker'in kaybolduğu gece, İdealtepe sahilinde bir kavga meydana geldiği ve çevreden silah seslerinin duyulduğu iddia edildi. Polis ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlatırken Emrullah Toker'in cinayete kurban gitme ihtimali üzerinde duruyor.

Editör: TE Bilişim