Gulf Navigation'a ait Livestock 1 isimli hayvancılık gemisi 2 Eylül'de güney Japonya açıklarında bir tayfunun ortasında kalarak batmış ve haber alınamamıştı. 40 mürettebattan haber alınamazken gemideki 5,800'den fazla sığır da telef olmuştu.

Kayıp gemi Livestock 1 mürettebatının aileleri sevdiklerinin izini sürmek için bir teklifte bulundu. Gulf Livestock 1'in batmasıyla kaybolan Avustralya ve Yeni Zelanda uyruklu dört mürettebatın ailesi bir araya gelerek bilgiyi keşfeden veya ortaya çıkaran herkese 5 milyon Yen (67.000 $) ödül verecekerini açıkladı.

Batık gemiden canlı veya ölmüş kayıp 40 mürettebatın herhangi birinin veya tamamının bulunması halinde paylaştıkları telefon numarasına bildirilmesini istediler.

Başlangıçta Japon Sahil Güvenlik tarafından yönetilen kapsamlı arama ve kurtarma misyonları, Japonya'nın uzak güneyindeki adalarda bulunan gemiyle bağlantılı enkazları ortaya çıkarmıştı. Aileler, bazı can sallarının hala arama operasyonlarında hesaba katılmamış olduğunu ve mürettebatın hayatta olma ihtimalini umut ediyorlar.

Geçen ay Gulf Navigation sözcüsü, şirketin kayıp mürettebat için daha fazla arama ve kurtarma finansmanı sağlamayacağını söylemişti.

Gulf Livestock 1, 10 yıl sonra hayvanları taşımak üzere dönüştürülmeden önce 2002 yılında 630 teu'luk konteyner gemisi olarak ticaret kariyerine başlamıştı.

Editör: TE Bilişim