Kayıp Balıkçı Mümin Akgün'ün Cesedi Bulundu

Şile'deki deniz faciasında Kıyı Emniyeti personeline yardım ederken dalgalara kapılarak boğulan balıkçı Mümin Akgün'ün (25) cesedine ulaşıldı. Akgün'ün cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yetkililer Akgün'ün cesedinin sabah saatlerinde deniz yüzeyine vurduğunu belirtti. Dün kıyı emniyeti personeli Mehmet Genç'in cesediyle aynı yerde bulunan Akgün'ün cesedinin dip dalgalarının etkisiyle oraya sürüklendiği bilgisini veren arama kurtarma ekipleri, Akgün'ün dalgaların etkisiyle başında ve burnunda ezilmeler oluştuğu tespit edildi.

Şile'de batan gemideki personeli kurtarmak için denize açıldıktan sonra kayalıklara sürüklenerek parçalanan Kıyı Emniyeti botunun personeline yardım etmeye çalışırken denize düşen ve kaybolan Mümin Akgün'ün cesedi bütün aramalara rağmen bulunamamıştı. Kazanın yaşandığı günden bu yana olayın gerçekleştiği yer ve açıkta arama çalışmaları sürdürülüyordu. İki gün önce helikopter ile havadan denizin röntgenini çeken ve olayın gerçekleştiği yerin yaklaşık 200 metre ilerisinde görüntü alan arama kurtarma ekipleri çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Dün akşam saatlerinde kayıp denizci Mehmet Genç'in cesedine ulaşıldı. Aynı yerde ikinci bir görüntü alan ekipler havanın kararması nedeniyle çalışmalarını bugün sabaha bırakmıştı.

Sabah saatlerinde ise dalgaların etkisiyle Mümin Akgün'ün cesedi deniz yüzeyine çıktı. Kurtarma ekipleri sabah saat 8 buçuk sularında yüzeye çıkan cesedi botla alarak kıyıya getirdi. Burada Şile'li balıkçılara teşhisi yaptırılan Akgün'ün cesedi Şile Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Akgün'ün yakınlarına haber verilirken Şile nöbetçi savcısı da cesedi teşhis için incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası ceset Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek ve burada da rapor tutulacak. Bu işlemlerin gün boyu süreceği ve Akgün'ün naaşının yarın aileye teslim edilebileceği öğrenilirken, Akgün'ün anne ve babasının beklendiği belirtildi.
 

Editör: TE Bilişim