Ravenna Limanı önünde Suriyeli kaptanın yönetimindeki Lady Aziza adlı gemi ile çarpıştıktan sonra batan Gökbel adlı Türk bayraklı geminin kayıp 4 personeli aranmaya devam ediliyor.​

Ravenna Limanı önünde Suriyeli kaptanın yönetimindeki Lady Aziza adlı gemi ile çarpıştıktan sonra batan Gökbel adlı Türk bayraklı geminin kayıp 4 personeli aranmaya devam ediliyor.

Kayıp 4 kişi içinde geminin Kaptan ve 2. kaptanının da bulunduğu bildiriliyor. 

Dün sabah saat 09:44 sularında meydana gelen kazadan sonra Gökbel gemisinin 11 kişilik mürettebatından 5'i sağ olarak kurtarılmış, 2 kişi ise hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerden birisinin 27 yaşındaki yağcı olarak görev yapan Ordu'lu Emrah Karadaş olduğu belirlendi. 

Kayıp 4 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

İtalyanlar ise Lady Aziza gemisini limanda tutarken bir yandn da kazanın nedenini araştırıyorlar. 

Lady Aziza gemisinin kaptan ve 2. kaptnının birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlandıkları öğrenilirken, kazada kusurulu olan tarafın veya tarafların kusur oranlarının belirlenmesi için tanıkların ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. İtalyanlar radar veya AIS arızası gibi teknik bir arızadan çok manevra hatası üzerinde duruyor.

Öte yandan Türk denizciliğinin haber Sitesi Denizhaber. Com kazayla ilgili cevaplanması gereken soruları ortaya koydu. Bu sorularda, kazanın sorumları arasında her iki gemiden başka Ravenna Limanı denizcilik otoritelerinin de olması gerektiği ifade ediliyor. 

Denizhaber'in cevaplanmasını istediği sorular şöyle:

1- Ravenna Liman bölgesinde trafik yönetimini kim yapıyor?

2- Gökbel gemisi demir yerinden çağrıldığına göre, liman ilgilileri bu geminin girişe yaklaşmakta olduğunun farkında olmalıdır. Limandan çıkış yapmakta olan Lady Aziza gemisine bu bilgi verilmiş midir? Her iki gemi birbirleri ile nasıl geçişecekleri konusunda mutabık kalmışlar mıdır?

3-  LADY AZIZA gemisine ksıtlı görüş şartlarında ağır yolda seyretmesi gerektiği hatırlatılmış mıdır? Siste 12,7 knots sürate çıkn gemi, limanın 1,5 mil açığında Azrail gibi ilerlerken, tüm liman yetkilileri uyumakta mıdır? 

4- Limanın 1,5 mil açığında meydana gelen bir kazaya müdahalede neden bu kadar geç kalınmıştır? Böyle büyük bir limanın SAR botları yok mudur? Kılavuz kaptan tekneleri ile arama kurtarma yapılması uygun mudur?

Editör: TE Bilişim