KAUGURI aslı gemide Türk işçi öldü

İzmir Aliağa liman Başkanlığı gemi söküm bölgesinde LETONYA bayraklı KAUGURI isimli gemide bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

 Türk vatandaşı olan Nurettin Durgun isimli sahsın hayatını kaybettiği yangının soğutma çalışmaları devam ettiği bildirildi. Yangında bir işçi de ağır yaralandı.

Olay ile ilgiliidari ve adli tahkikat başlatıldı.

Yangında Hayatını Kaybeden 48 yaşındaki Nurettin DURGUN Memleketi Sivas’ın Zara İlçesinde Zara Meydan Cami indebugün Kılınacak Öğle Namazına Müteakiben Zara da Toprağa Verilecek.

Olayın gelişimi

Olay akşam saatlerinde meydana geldi. 3934 grostonluk balıkçı gemisinin söküm işlemi sırasında orta ambarda yangın çıktı. Güvertede kesim yapan işçiler aniden yükselen alevleri görünce paniğe kapıldı. Bu sırada işçilerden Yalçın Arzuman (28) ağır yanık yaraları aldı. Aliağa Devlet Hastanesi'ne götürülen Arzuman, vücudunda 3. derece yanıklar olması nedeniyle İzmir'e sevk edildi. 

 Yangını söndürme çalışmalarına Tüpraş yangın söndürme römorkları da denizden destek verdi. Gemide kesim yapan işçiler, arkadaşları Nurettin Durgun'u (47) göremediklerini, yangının başladığı ambara ya da denize düşmüş olabileceğini söyleyince soğutma çalışmaları durduruldu.  

Kazayla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM Merkezi verileri şöyle:

 

 

Kaza Tarihi 30.03.2013BölgeIZMIRYaralı
Kaza Saati 14.30Kaza YeriAliaga Liman BaskanligiHasta
Kaza Tipi Yangin/ FireKoordinatlarıEnlem:38°45'  Kuzey Boylam: 26°55'  DoguKayıp
Kaza Nedeni BilinmiyorÇevre KirliliğiYOKÖlü1
Operasyona katılan birim DIGER  Kurtarılan

 

Geminin Adı KAUGURIGRT3934
IMO Numarası Tam Boy 7.5m
BayrağıLETONYAGeminin Yaşı
TipiBALIK AVLAMAYük Durumu BOS
İmal Yılı Yük Tipi
Mürettebat1Pilot Gemide HAYIR

 

Düşünceler (Sonuç) :
İzmir Aliağa liman Başkanlığı gemi söküm bölgesinde LETONYA bayraklı KAUGURI isimli gemide bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığı Türk vatandaşı olan Nurettin durgun isimli sahsın hayatını kaybettiği bildirilmiş olup; yangının soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Olay ile ilgili idari ve adli tahkikat başlatılmıştır.

Editör: TE Bilişim