Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı 17 gemi alacak

ARES Denizcilik, Katar’a 17 adet sahil güvenlik botu satışına ilişkin sözleşmeyi tamamladı.

DOHA - Doha’da yapılan savunma sanayii ve denizcilik fuarı DIMDEX’in ikinci gününde önemli bir sözleşme tamamlandı. ARES Denizcilik’in Katar Sahil Güvenlik için görüşmelerini yürüttüğü 17 gemilik ihracatta anlaşma sağlandı.

Sözleşme töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ARES Denizcilik Yönetim Kurul Başkanı Kerim Kalafatoğlu, 56 ay süre içinde 17 deniz aracının teslim edilmesinin öngörüldüğünü ancak kendilerinin 48 ayda tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Silahları Katar seçecek

Kalafatoğlu, 5 adeti 24 metre, 10 adeti 33,5 metre ve 2 adeti 47 metre olan gemilerin kompozit malzemelerden ve yüksek hızda tasarlandığını kaydetti. Gemilerin silahlarına ilişkin sürecin Katar tarafından ayrı yürütüldüğünü belirten Kalafatoğlu, ASELSAN çözümlerinin seçimi için kendilerinin de beklenti içinde olduklarının altını çizdi.

Antalya’da yerleşik bir firma oldukları için Tuzla’da yoğunlaşan denizcilik şirketleri kadar göz önünde olmadıklarını kaydeden Kalafatoğlu, Katar’a yapılan ve tek sözleşmede 17 gemiyi içeren anlaşma dışında, yine Katar’da yapay adaya yolcu-araç taşımak için özel dizayn 8 adet küçük feribot inşa edilmesi işini de yürüttüklerini ve bu feribotlardan 2 adetini teslim ettiklerini anlattı. Bahreyn, Nijerya için yüksek hızlı bot imalatanı sürdürdüklerini, Umman ile de görüşmelerin sürdüğünü anlatan Kalafatoğlu, müşteri talebi ve olası ihtiyaca göre tasarım farklılaştırarak çalıştıklarını vurguladı.

Eğitim de verilecek

Kalafatoğlu, gemilere ilişkin olarak 270 operatör ve bakım elemanının eğitimini de yürüteceklerini, gemilerin bakım onarım süreçleriyle ilgili sözleşme görüşmesinin de sürdüğünü anlattı.

Editör: TE Bilişim