İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde bu yıl 19.su düzenlenen Kariyer Günleri, Active Shipping'in katılımıyla devam etti.

Active Shipping sektöre 1993 yılında ilk gemisini alarak katılmıştır. Günümüzde sahibi olduğu 9 gemisiyle Türk Denizciliğinde büyük pay sahibidir.

Şirket, Personel Müdürü Aras Bilge AKSÜYEK, Operasyon Müdürü Bülent UYGUN temsil etti. Konferans, şirketin tanıtım konuşmasıyla başladı. Eğitime çok önem veren Active Shipping,zabit ve mühendis adaylarının stajlarını bu firmada yapmaları halinde,çalışma hayatlarında şirket bünyesinde geleceğe dair bir çok avantajının olacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca gemiye çıkmadan önce stajerlere 2 haftalık ofis eğitimi verdiklerini ve aynı eğitimlerin zabit olarak gemiye katılmadan önce Hırvatistan’da yinelendiğini, zaman zaman bu eğitimlerin Hırvatistan, Filipinler ve Singapurda 3-4 günlük kısa sürelerde de devam ettiğini söyledi. Öğrencilere çok çalışmalarını ve kendilerini yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan şirket temsilcileri, daha sonra konferansa katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Soruların ardından kokteyl alanına geçilen ziyarette,öğrenciler ve şirket yetkilileri daha yakından sohbet etme fırsatı buldu. Ardından okul öğrencileri tarafından uğurlandılar.

Editör: TE Bilişim