Kardak'ta Çipura Dalaşına Devam

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda, Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında yine gerginlik yaşandı.

Bugün sabah saatlerinde çipura avlamak isteyen 20'ye yakın balıkçı kayığı ile birlikte Kardak'a gelen Yunan sahil güvenlik botu, Türk karasularına girdi. Türk sahil güvenlik botu da hızla bölgeye ulaşınca gergin anlar yaşandı. Türk botları, zaman zaman karasuları ihlal etmeye çalışan Yunan botlarının önünü kesti.

Kardak Kayalıkları'nda Türk ve Yunan balıkçılar ile sahil güvenlik botları arasında dün sabah başlayan kriz, bugün iyice tırmandı. Gece boyunca Kardak yakınında bekleyen 302 No'lu Türk botu ve Yunan botuna bugün sabahtan itibaren yenileri eklendi. Saat 07.30'dan itibaren Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos), İstanköy (Kos) ve Leros adalarından gelmeye başlayan 20'ye yakın Yunan balıkçı kayığına başka bir Yunan sahil güvenlik botu eşlik etti.

Yunan botunun balıkçılarla birlikte Türk karasularını ihlal etmeye çalışması üzerine devreye Turgutreis'ten gelen ve geceden bu yana bölgede konuşlu olan 302 No'lu Türk sahil güvenlik botu girdi. Türk botu, Yunan sahil güvenlik botu ve balıkçıların önünü kesti.

Bodrum'dan yola çıkan 101 No'lu Türk sahil güvenlik botu da hızla bölgeye ulaştı. Karasuları ihlale yeltenen Yunan bot ve balıkçıları ile Türk sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandı. Botların birbirine 10 metreye kadar yaklaştığı görüldü. Deniz ortasındaki çipura dalaşı DHA kameralarınca kaydedildi. 101 No'lu bot, Türk sularını iki mil geçip Gümüşlük'ün bir mil yakınındaki Çavuş Adası civarında ağ atan Yunan balıkçıları önledi. Balıkçılar, müdahaleyle birlikte kendi karasularına döndü. Saat 11.00 sıralarında ise 302 No'lu Türk botu Yalıkavak'a, bir Yunan botu da İstanköy önlerine çekildi. Ancak, 101 No'lu Türk botu ile bir Yunan botunun Kardak yakınlarındaki bekleyişi sürdü.

Editör: TE Bilişim