Karagöl de Kuraklığa Yenildi

AYDIN - Suat Deniz - Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Serçin köyü sınırlarında bulunan Karagöl de kuraklık nedeniyle su seviyesi düşünce balıkçılıkla geçinen vatandaşlar zor durumda kaldı.

Serçin köyü Muhtarı Aşkın Karadayı, Karagöl'ün yaz-kış su tutan küçük bir lagün gölü olduğunu belirtti. Karadayı, şunları söyledi:

''5-6 yıl öncesine kadar yaz-kış su tutan Karagöl'de köylümüz balıkçılık yapmaktaydı. Genellikle sarıbalık dediğimiz sazan, kefal ve yılan balığı çok çıkardı. Bu küçük gölden 5-6 kiloluk sarıbalıkları tuttuğumuzu biliriz. Ama maalesef günümüzde Karagöl'de su artık yok.''

Karagöl'ün kuzeybatısında yer alan gölün ana kaynağının da kurumak üzere olduğunu belirten Karadayı, gölde su kalmayınca balıkçılığın da bittiğini anlattı. Karadayı, ''Yaban hayatı da yok oldu. Artık Karagöl, kıyısında ineklerinin otladığı mera durumuna geldi'' dedi.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma Derneği Başkanı Bahattin Sürücü de Türkiye'de aşırı su çekme ve taşkın kontrolü gibi çeşitli nedenlerle bir çok sulak alanın kurutulduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim