Leiv Eiriksson, yabancı dalgıç çalıştırıp Kabotaj Kanunu'nu delecekti...

LEIV EIRIKSSON isimli  yüzen dev sondaj platformunun her biri  80 tonluk 4 adet pervanesinin yeni pervaneleri ile su içinde değişimi işi  5-29 Ocak 2010 tarihleri arasında SİNOP’TA yapıldı.

Tamamıyla İMCA standartlarına uygun olarak gerçekleştirilen  bu projede, ülkemizde cok az sayıda bulunan ve isimleri Gökhan ELÇİN, Ali Can ALPMAN, Zafer İMRAK, Ersun BÜYÜKGÖZE, Murat Tayfun ALTUNSOY olarak açıklanan  İMCA sertifikalı Türk Dalgıçlarımız Murat KULAKAÇ nezaretinde Sukot Sualtı Hizmetleri, Gemİ Kurtarma & Deniz İnşaat Taah. Tic. yetki ve sorumluluğu altında yer aldı.

Normal çalışma koşulları altında 1 pervanenin demontaj ve montaj işinin 16 saat kadar sürdüğü projede hava muhalefetleri nedeniyle daha çetin ve zor bir hale geldi.

Leiv Eiriksson yetkililerinin Türk karasularını koruyan Kabotaj kanununu delerek yabancı dalgıçları çalıştırmaya çabalaması sağ duyulu ve işini layıkıyla yapan yetkililer tarafından son anda engellendi.

Eğer Kabotaj kanunu delinebilseydi Türk denizcilik sektörü derin bir yara almış olacaktı.

Anlaşmaları gereği zaten buldukları petrolün yarısına sahip olacak olan Norveclilerin birde iş gücümüzün önüne geçmeyi hedeflemeleri şaşkınlıkla karşılandı.

Türk dalgıçların başarılı çalışmasının sonucu: pervanelerden biri daha çıkarılıyor...

Çıkarılan pervane...

4 adet pervane çıkarıldı, 4 yeni pervane takıldı...

Gökhan ELÇİN, Ali Can ALPMAN, Zafer İMRAK, Ersun BÜYÜKGÖZE, Murat Tayfun ALTUNSOY olarak açıklanan  İMCA sertifikalı Türk Dalgıçlarımız Murat KULAKAÇ nezaretinde sualtı çalışmasını gerçekleştirdiler...

 

 

 

Editör: TE Bilişim