Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki fırtına sebebiyle Karadeniz'de seyir halinde olan yük gemileri Amasra limanına sığındı. Limana giremeyen 2 gemi ise dev dalgaların arasında karaya oturma tehlikesi yaşadı. Yük gemileri gibi balıkçı tekneleri de limana demir attı.

Batı Karadeniz'de seyir halindeki gemiler fırtına sebebiyle Bartın'ın Amasra ilçesindeki limana sığındı. Karadeniz'den aldıkları yükü İstanbul ve farklı limanlara taşıyan Kanlar 2, Furkan ve Yusuf Naci Karakurt, fırtına sebebiyle Amasra limanına sığındı. Limana giriş yapamayan Osman Doğru Yol ve Hakkı Cillioğlu isimli uluslararası yük taşıyan gemiler ise dev dalgaların arasında kaldı. Denize çapa atan 2 yük gemisi zaman zaman dalgaların arasında güç anlar yaşadı.

Kayalara yakın bir yere kadar sürüklenen ve çapa atabilen 2 yük gemisi karaya oturma tehlikesi de geçirdi. Gemiden herhangi bir kurtarma anonsu yapılmadı. Yine dev yük gemileri kadar bölgedeki balıkçı tekneleri de limana demir attı. Şiddetli fırtınanın pazartesi gününe kadar etkili olacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim