Lübnan'da süregelen sorunlar nedeniyle uzun süredir ödeme alamayan ancak buna karşın bölgede kullanılan elektriğin %20 kadarını yüzen enerji santralleri ile sağlamaya devam eden Karadeniz Holding, Lübnan hükümetini son kez uyararak anlaşma yapmaya davet etti.

2013 yılından beri yüzer elektrik santralleri ile Lübnan’da faaliyet gösteren dünyanın en büyük yüzer enerji santrali filosuna sahip Karadeniz Holding, Lübnan’ı elektrik arzının kesilebileceği konusunda uyardı.

Karadeniz Holding’in yüzen enerji gemileri 2013 yılından bu yana Lübnan kıyılarında demirlemiş halde bulunuyor. Gemiler ülkele 400 MW enerji sağlıyor. Bloomberg’in haberine göre, Lübnan’da savcılık, şirketin devletle yaptığı kontrat konusunda soruşturma açtı. Şirket ise kontratın yasalara uygun olduğunu vurguladı. Karadeniz Holding’e ait Karpowership şirketinin Fatmagül Sultan ve Orhan Bey adlı iki yüzer elektrik santrali Lübnan’da bulunuyor ve bu enerji gemilerinden Lübnan’a 404 MW enerji sağlanıyor.

Karpowership’ten yapılan açıklamada “Şirket olarak uzun süredir iyi niyetle hareket ederek 18 aydır ödeme almıyor olmamamıza karşın elektrik kesintisi yapmadık” denildi.

Editör: TE Bilişim