Elektrik tedarikinin dörtte birini sağlayan Karadeniz Holding, bugün Beyrut hükümetinin borçlarını ödememesi ve yüzer santrallerini el koymakla tehdit etmesi gerekçesiyle tedariki kestiğini duyurdu.

Lübnan'ın elektrik tedarikinin dörtte birini sağlayan Karadeniz Holding, bugün Beyrut hükümetinin borçlarını ödememesi ve yüzer santrallerini el koymakla tehdit etmesi nedeniyle tedariki kestiğini duyurdu. Reuters'e açıklamayı Karadeniz Holding’in yüzer tesislerini işleten Karpowership şirketi yaptı.

''Böylesine riskli ortamda faaliyete devam edilemez''

Sorunun çözümü için çaba sarf ettiklerini söyleyen şirket yetkilileri, "Elektrik üretimini durdurmaktan dolayı üzgünüz. Yaklaşık 18 aydır Lübnan hükümetine oldukça esnek davrandık ve herhangi bir ödeme veya ödeme planı sunulmadığı halde bu süreçte elektrik tedarikini sürdürdük, çünkü ülke zor zamanlardan geçiyor. Fakat hiçbir şirket böyle bir riskli ortamda faaliyete devam edemez" dedi.

Dünyanın en büyük yüzer enerji santrali filosuna sahip şirketi olan ve Lübnan'a en az 370 megawatt (MW) elektrik sağlayan Karadeniz Holding, daha önce, Beyrut hükümeti uygun bir anlaşmaya varılması yönünde harekete geçmezse, tedarik kesme adımını atacağı uyarısında bulunmuştu. 

Editör: TE Bilişim