KARADENİZ EGE’YE TAŞINDI
 
Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) Ekonomik İşbirliği Kurultay ve Sergisi Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda başladı. Karadeniz Bölgesi’nin önemli il ve ilçelerinin organizasyonda yer aldığını vurgulayan KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu, Karadeniz’i tanımak iş fırsatlarını değerlendirmek isteyenleri fuar alanına beklediklerini söyledi.
 
Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu(KADEKON) Karadeniz Bölgesi’nin yatırım fırsatları ile tarihi ve doğal güzelliklerini bölge dışında tanıtmak için başlattığı çalışmada finale geldi. Karadeniz’in önemli il ve ilçelerinin katılımcı olduğu organizasyon Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda törenle başladı. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcinin bulunduğu programda konuşan KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu, Karadeniz Bölgesindeki güzellikleri, tarihi ve doğal yapıyı, iş fırsatlarını birkaç günde veya birkaç kitap ile anlatmanın mümkün olamayacağını söyledi. Karadeniz’i bölge dışında tanıtmak için yaptıkları çalışma kapsamında Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultay ve Sergisi’ni Uluslararası İzmir Fuar Alanı’na aldıklarını belirten Genel Başkan sözlerini şöyle tamamladı, “Dünya bilgi toplumuna doğru hızla ilerlerken Karadeniz Bölgemiz hala bir çok yönden keşfedilmemiş tarihi ve doğal güzelliklere sahip. İş fırsatları kaybedeni olmayan ticaretin kapılarını aralayacak düzeyde. Bu organizasyon ile Karadeniz’i Ege’ye taşıdık. Biz Ege Bölgesi’nde yaşayan Karadenizliler başta olmak üzere yeşiliyle mavisiyle farklı ufuklar açan, ülkemizin en kuzeyindeki bu coğrafyayı daha yakından tanımamızın birçok yararları var. Organizasyon kapsamanda bu gün burada yurtdışından misafirlerimiz var. KEİPA Üyesi Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Karadağ, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukrayna’nın parlamenterleri burada. Karadeniz bölgemiz her yönüyle anlatılacak. Bölge ile İş birliğine girenler iş hacimlerini arttıracaklar”. 
 
Diğer taraftan açılış töreninde Emre Erdemoğlu’nun “Sandık Lekesi” adlı koleksiyonu bir defile ile sunuldu. Rönesans Ajan’ın organize ettiği defilenin koreografisini  Akif Örük üstlendi. İzmir İş Kadınları Derneği’nin etkinliği KADEKON desteği ile gerçekleşti.
 
GÖZLER FIRSATLARA ÇEVRİLECEK
 
Kamu, yerel yönetimler, üniversiteler ve STK’lar Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda açtıkları standlarda tatil alanları, iş fırsatları ve Karadeniz’in en çok beğenilen ürünleri konusunda bilgi sunuyor. Karadenizliler tanıtım yaparken sıcak satışlarla da 5 gün boyunca kuzey rüzgarlarını Ege’de estirecek. Turizm Bakanlığı Karadeniz’de Alternatif Turizmi anlatacak, Karadeniz’de Turizm, Restorasyon ve Ağaç Yapılar, Su ve Çevre, Çay ve Fındık, Ilıca-kaplıca ve Doğal Kaynak Suları konularında paneller verilecek. Farklı panellerde Gümüşhane, Kastamonu, Amasya, Çorum, Düzce, Samsun, Trabzon, Rize, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Artvin ve Adapazarı’ndaki yatırım fırsatları sunulacak, bölgedeki madenler farklı bir programda ilgililerine anlatılacak. Jüri üyelerinin belirleyeceği Karadeniz’e katkı koyan isimlere “Altın Adam” ödülü verilecek.  
 
ANNELER GÜNÜNDE HAMSİ ŞÖLENİ

 
Anneler Günü’nde yüzlerce metrelik mangallar İnciraltına kurulacak. Tonlarca hamsi ateşin üzerinde çıtır çıtır kızartılacak. Karadeniz’in yöresel damak tadına varılırken folklor gösterileriyle eğlencenin doruğuna çıkılacak. Karadenizlilerle Egeliler bir kez daha kucaklaşmış olacak.

Editör: TE Bilişim