Kaptanoğlu Grubu, "Leyla K"yı  Törenle Teslim Aldı

Kaptanoğlu Holding; Hanjin’in Filipinler’de Subic Bay bölgesinde bulunan tersanesinde inşa ettirmekte olduğu 114.000 DWT’luk iki adet tankerden ilkini yapılan bir isim verme töreniyle teslim aldı.
241.27 metre boyundaki tanker, 44 metre genişliğe, 21,35 metre kütük derinliğine sahip.

Törende, Kaptanoğlu grubunu şirket ortaklarından Engin kaptanoğlu başkanlığında bir heyet temsil etti.

Törene, Engin Kaptanoğlu başkanlığındaki heyetin yanı sıra Subic bay Valisi Amor Deloso, Subic bay Büyükşehir İdaresi Başkanı Feliciano Salonga, Klas Kuruluşu Lloyds register temsilcisi, ve yerel yetkililer katıldı.

Törende, geminin ismi Kaptanoğlu grubunun verdiği isim olan “Leyla K” olarak tescil edildi.

Tanker, Filipinler’de inşa edilen ilk ham petrol tankeri olma özelliğini taşıyor. Doğal olarak da aynı zamanda Filipinlerde inşa edilen en büyük tanker.

Hanfin Filipinler Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Seung Chil Lee, geminin ilk çelik kesiminin kasım 2008’de gerçekleştiğini, Mayıs 2009’da kızağa konulduğunu ve 2009 yılının Ekim ayında da suya indirildiğini söyledi.

M/T Leyla K’nın fiyat etiketinde 68 Milyon ABDDoları yazıyor. Bu meblağ Hanjin’dedaha öce inşa edilen konteyner gemilerinden 8 milyon $ daha yüksek.

Yetkililer, Leyla K tankerinin teslim edilmesiyle Filipinler’in Tuzla’sı niteliğindeki Subic bölgesinde gemi inşa alanında yeni bir çığır açıldığını belirttiler.

Subic bay Büyükşehir İdaresi Başkanı Feliciano Salonga, törende yaptığı konuşmada, Kaptanoğlu Holding tarafından ismi “Leyla K” olarak konulan tankerin, tersanede daha önce inşa edilen 8 konteyner gemisinden daha büyük olduğunu belirtti. Salonga, 241,27 metre boyundaki geminin büyük bir gemi olduğunu, Subic bay bölgesi için de büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. Bu gemiyle Subic bay serbest bölgesinin artık gemi inşada devler ligine çıktığını belirtti.

Hanjin, Subic bay bölgesindeki tersanesini 2006 yılında inşa etti. Tersane, inşasından 2 yıl sonra, 2008’de 4300 TEU’luk ilk konteyner gemisini, Argolikos’u yunanlı armatör Dioryx’e teslim etti.

Hanjin’in Subicbay tersanesinden 2009 yılında 10 gemi teslimi yapıldı. 2010’da 12, 2011’de 14, 1013’te 17 ve 2015 yılında 20 geminin teslimi planlanıyor.

 

Editör: TE Bilişim