Kaptanoğlu Denizcilik ve DEU Egitim İşbirliği

Kaptanoğlu K. Tankercilik ve Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Eğitim İşbirliği

K-Tankercilik ve Gemi İşletmeciliği A.Ş.’nin İstanbul Altunizade’de bulunan şirket merkezinde, şirket çalışanlarına yönelik olarak Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Öğretim Elemanları tarafından “Tanker İşleten Firmalara Yönelik Emniyet Yönetimi Uygulamaları” konusunda 29 Haziran – 03 Temmuz 2009 tarihleri arasında beş günlük şirket içi eğitim verildi. Eğitimlerde “Denizcilikte Risk ve Risk Yönetimi” konusunda Dr. Selçuk NAS, “Kriz Yönetimi” konusunda Dr. Yusuf ZORBA, “Acil Müdahale” konusunda Öğr. Gör. Ali Cemal TÖZ, “Değişim Yönetimi” konusunda Öğr. Gör. Özgür ALEMDAĞ, “Kaza ve Olay İnceleme” konusunda Öğr. Gör. Burak KÖSEOĞLU eğitim verdi.

Eğitimlerde, özellikle tanker operasyonlarında yaşanan kaza ve kaza olmaya yakın olayların incelenmesi, analizi ve sonuçlarının bilgi haline getirilmesi süreçleri incelendi. Kazaların meydana geldikten sonra nasıl müdahale edileceği, oluşan kriz ortamlarının nasıl yönetileceği konularında bilgiler verilerek örnek olaylar üzerinden tartışıldı. Edinilen bilgilerden yola çıkılarak, gemi operasyonlarında tehlikelerin tanımlanması, tehlikelerin etki ve olasılıklarının değerlendirilmesi, risk düşürücü tedbirlerin belirlenerek, uygulanması ve takibinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler verilerek, örnek uygulamalar üzerinden tartışmalar yapıldı.

Eğitimlere, Gen. Müd. Simay HARPUTLUOGLU, DPA Meric TASYANAR, Güv. Ensp. Levent TERZIOGLU, Güv. Ensp. Yrd. Baris KIZILTAS, Per. Müd Tibet OZAY, Per. Müd. Yrd. İlker ERKAN, Opr. Müd. Sevcan İNCE, Opr. Müd.Yrd Ali K. ÖZMEN, Elk. Ensp. Salih ENGİN katılarak sertifikalarını aldı.

Editör: TE Bilişim