KAPTANOĞLU DENİZCİLİK TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU KARİYER GÜNLERİNDEYDİ


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nun bu yıl 2.si düzenlenen Kariyer Günleri’nin 30 Kasım 2012 günü gerçekleştirilen oturumunda konuğu Kaptanoğlu Denizcilik oldu.


 Kaptanoğlu Denizcilik adına Tanker filosu Personel Müdürü Fatih YILMAZ oturuma katıldı. Konuşmasının başında davet edildikleri için okul yönetimine teşekkür etti ve kendisin de Rizeli olduğunu belirterek burasının kendisi için ayrı bir önemi olduğundan söz etti. Ardından kısaca kendisini tanıtarak şirket hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumunda şirketin şu anda 3 ham petrol, 3 ürün ve 7 kimyasal tankeri ile 5 adet kuru yük gemisi olmak üzere toplam 18 gemisi olduğunu dile getirerek önümüzdeki yıllarda filolarını büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Holdingin sadece armatörlük alanında değil enerji, turizm, marina ve inşaat alanlarında da var olduğunu söyleyerek Desan tersanesinin kendilerine ait olduğunu ifade etti.


Gemilerinin bir kısmında stajyer bulundurduklarını açıklayan YILMAZ şirket olarak stajyeri önemsediklerinden bahsetti. Denizcilik örf ve adetlerini benimsemiş, İngilizce seviyesi iyi olan stajyerlerle çalıştıklarını ve bu kişilerle zabit olarak da çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Personel olarak alacakları kişileri İngilizce, alkol ve uyuşturucu testi ile ardından yapılan sözlü mülakatlar neticesinde belirlediklerini söyledi.


Genç zabit adaylarına bazı tavsiyelerde bulunan YILMAZ öğrencilere gemi yaşamını öğrenmelerini, İngilizcelerini geliştirmeleri ve disiplinli olmaları konusunda öğütler verdi. Bu sene Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencileri arasından da stajyer olarak almak istediklerini sözlerine ekledi.


Yaklaşık 1.5 saat süren oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Editör: TE Bilişim