Aegean Flying Dolphins adlı şirketin "Dolphin Flaingk Erato" adlı deniz otobüsünde görev yapan 42 yaşındaki Kaptan Nikos Hacinakis, Yunan adaları Samos-Patnos-Leros-Kos arasında ring seferler düzenleyen deniz otobüsünde eski başbakan Yorgo Papandreu'yu taşımak istemediğinden istifa etti.

21 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen olayda Kaptan Nikos, "Ülkenin bugünlere gelmesinin baş sorumlusu Papandreu'dur. Ben bu adamın "soferaki"si (şoförü) olmam" diyerek şirkete istifasını sundu.

Kaptan, şöyle konuştu: "Yolcu salonuna girdiğimde Papandreu'yu 5 koruması ile birlikte otururken gördüm. Bu durumu çok tacizkar buldum ve kendimi Papandreu'nun şoförü gibi hissettim. Göz göze geldiğimizde Papandreu bakışlarını kaçırdı. Gemide 70 yolcu vardı. Ama bu adamın şoförlüğünü de yapmak istemiyordum. Profesyonel olarak istifamı sundum" dedi.

Böyle istifa görülmedi

Şirket, kendilerinin Nikos Hacinakis'i görevden aldıkları yönündeki iddiaları reddediyor. Uzak yol gemi kaptanlığından gelen Hacinakis'in istifasının tamamen kendi tercihi olduğunu belirten şirket; "Bize sadece söyledi. Kendi tercihi" şeklinde açıklamada bulundu. Kaptan ise görevden ayrılmasının tamamen "meslek onuruna dokunan olaydan kaynaklandığını ve şirketin bu durumdan sorumlu olmadığını"  belirtiyor.

Editör: TE Bilişim