Kaptan Mehmet Öztürk Serbest Bırakıldı

Gürcistan, 15 Ağustos tarihinden bu yana Abhazya'ya sefer yapmak "sözde" suçundan dolayı tutuklu bulundurduğu M/T Buket tankeri kaptanı Mehmet Öztürk'ü az önce serbest bıraktı.

Serbest bırakılma kararının Gürcüstan'da bulunan Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Gürcüstan Devlet başkanı Saakaşvili ile görüşmesinden sonraya rastlaması dikkat çekti.

Denizhaber Cuma günü yazmıştı

Kaptan Mehmet Öztürk'ün Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Gürcistan'a yapacağı resmi ziyaret esnasında bir jest olarak serbest bırakılacağı haberini DenizHaber geçtiğimiz Cuma günü duyurmuştu.

Serbest bırakılma, Türk Denizciliğinin Haber Sitesi olan DenizHaber'in haberleri ne kadar sağlıklı verdiğinin de bir göstergesi oldu.

Kaptan az önce serbet bırakıldı

Geminin işletmecisi Densa Tanker İşletmeciligi Ltd.Şti. Operasyon Müdürü Kürşat Öztürk; DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada Kaptan Mehmet Coşkun Öztürk'ün az önce serbest bırakıldığını ve ilk olarak eşiyle telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Kaptan Mehmet Coşkun Öztürk'in THY'nin tarifeli uçağıyla Tiflis'ten yarın İstanbul'a geleceği tahminen 1530 sularında Atatürk Havalimanında olacağı öğrenildi.

Gemi ve yüke el konuldu, Gürcistan Türk armatör ve işleticisine maddi zarar verdi

Gürcistan'ın kendi karasuları dışında fiili durum yaratarak hukuksuz olarak el koyduğu 2000 Ton Diesel Oil, 780 ton kurşunsuz benzin yükü ve M/T Buket tankerine el koyma kararını kaldırmadığı, gemi ve yükünün el konulma sürecinin devam ettirilerek Türk armatör ve işleticisine maddi zarar verdirdiği gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim