Kaptan köşkündeki soba, gemiyi yaktı

Tayfa kalp krizinden ölünce barınağa çekilen gemide yangın çıktı

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'ndeki tersaneye bakım için gelen ‘Kartal CK' adlı kuru yük gemisinin tayfası 40 yaşındaki Yaşar Tevfik Açıkalın'ın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine Doğanlar Köyü Balıkçı Barınağı'na çekilen gemi yandı. Jandarma, personelin kaptan köşkünde ısınmak için yaktığı ateş sonucu çıkan yangının araştırıldığını bildirdi.

Bandırma'da ‘Doğa Denizcilik' şirketine ait ‘Kartal CK' isimli kuru yük gemisi geçen hafta toplam 6 personeli ile Erdek'in Tatlısu Köyü'ndeki özel bir şirkete ait tersaneye bakım için getirildi. Tersanede yer olmaması nedeniyle gemi ilçeye bağlı Doğanlar Köyü'ndeki balıkçı barınağına çekildi. Gemide bulunan tayfa Yaşar Tevfik Açıkalın. cuma günü kalp krizi geçirdi. Ambulans ile Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Açıkalın kurtarılamadı. Açıkalın'ın cenazesi yakınları tarafından morgdan alınıp İstanbul’a götürülürken Cumartesi günü gemide yangın çıktı.

Geminin kaptan bölümünde yakılan kömür sobasının neden olduğu yangın Erdek ile Bandırma Belediyesi'ne ait itfaiye araçları tarafından söndürülürken 100 metre uzaklıktaki Doğanlar Köyü'nde korku ve panik oldu. Yangın çıkınca 5 görevli gemiyi terk etti.

Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, yangının çıkış nedenini belirlemek için geminin gerçek sahibi, kaptan ve tayfaları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Soruşturmaya Erdek Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.

 

 

Editör: TE Bilişim