Titanik kazasını andıran Costa Concordia gemisinde arama kurtarma çalışmaları sürerken kazanın nedenleri üzerinde de soruşturma başlatıldı.

Kaza yaparak ölüme sebebiyet vermek ve gemiyi terketmekle suçlanan ardındanda tutuklanan gemi kaptanı Francesco Schettino kendini seyir göstergesinde hata olduğunu ve güvenli bir rotada ilerlediklerini söyleyerek savunmuştu. Fakat yetkililer kaza yerinin bu büyüklükteki gemilerin rotasının dışında olduğunu belirtiyor.

Gemide kaza anı kadar kaza sonrası yürütülen tahliye operasyonuda eleştirilerin hedefi oldu. Yolcular kaza sonrası tam bir panik havası hakim olduğunu ve herkesin can yelekleri için kavga ettiğini belirtti.

Diğer taraftan kurtarılan yolcular evlerine dönmeye başladı. Fransız yolcuların bir kısmıda Marsilya limanına ulaştı. Fakat kazada hayatını kaybedenlerin yakınları acı içerisindeydi:

“Haberler kötü çünkü babam hayatını kaybetti. Yani o artık bizimle eve dönemeyecek. Olayların gelişim şekli nedeniyle çok kızgınım. Çünkü görünüşe göre can yeleği bulamamışlar ve filikalara ulaşamamışlar. Yolcular sarı ceketlilerin gemiyi terkettiklerini görmüşler. Yani mürettebatın gemide yolcular olduğu halde onları geride bırakmış olmalarına inanamıyorum. Babam önceliği kadınlara ve çocuklara verdi ama kendisi kurtulamadı.”

Giglo adasına çıkarılan yolcular sağlık kontrollerinin ardından evlerine yönlendirilirken gemiden sağ kurtarılan Türklerden beşinin pazar akşamı Türkiye’ye döneceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim