Kaptan Bora Ekşi son yolculuğuna uğurlandı

Hint Okyanusu’nda Türk bandıralı “İnce Karadeniz” adlı yük gemisinde makine yağcısı Ergin A’nın bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden kaptan Bora Ekşi’nin (45) cenazesi, yüzlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 1997 Güverte bölümü mezunu Ekşi için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Ekşi’nin eşi Tanya, ablası İrem ile babası Vahdeddin Ekşi ve aile yakınları, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı,öğrencileri, meslektaşları, sınıf arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi aile yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, Kaptan Bora Ekşi'nin kızkadeşi İrem Ekşi Mutlu'ya taziyelerini sundular.

“Ülkemizde denizcilik kültürü gittikçe bozulmaya başladı"

Kılavuz Kaptan Saim Oğuzülgen de “Ülkemizde denizcilik kültürü gittikçe bozulmaya başladı. Karada geçimini temin edemeyenler denize yöneliyorlar. Manevi yapıları psikolojik yapıları buna uygun mu denetlenmesi gerekiyor. Testlerden geçirilmesi gerekiyor. Biz denizlere açıldığımızda yanımızda bir Allah var bir de personelimiz var. Personelimizden bir tanesi tehlike doğuruyorsa o zaman hepimizin hayatı tehlikededir” dedi

“Canımız ciğerimizdi”

Bora Ekşi’nin arkadaşlarından Hikmet Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Canımız, ciğerimiz bir arkadaşımızdı. Bir cani tarafından katledildi. Bunun önüne geçilebilirdi. İşe alımlarda daha dikkatli olunmalı” dedi.

“Mutuluk saçardı”

Diğer arkadaşı Barbaros Aybar ise, “Çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Hümanist bir arkadaşımızdı. Okuldaki varlığı, kendi sosyal çevresindeki varlığı, mutluluk saçan yüzünden gülücük eksik olmayan bir arkadaşımızdı. Bizim için büyük bir kayıp.” ifadelerini kullandı.

“Karıncaya kıyamazdı”

Kaptan Bora Ekşi’nin babası Vahdettin Ekşi ise oğlunun iyiliğinin kurbanı olduğunu belirterek, “Oğlum karıncayı bile incitmezdi. ‘İnsanlar ekmek paralarını kazansınlar, mağdur olmasınlar. Çolukları çocukları var’ diye düşünmüş” dedi.

Ekşi’nin Fenerbahçe bayrağına sarılı tabutu, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Valide Sultan Mezarlığına defnedilmek üzere cenaze aracına koyuldu.

Editör: TE Bilişim