Kaptan Altay Altuğ İlkokulu törenle açıldı

UZMAR Denizciliğin kurucusu ve Türk denizciliğinin beybabası Kaptan Altay Altuğ tarafından İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaptırılan ilkokul bugün yapılan törenle açıldı. Açılış, İzmir’in de kurtuluşu olan 9 Eylül tarihinde gerçekleşti.

Törene, İzmir Milletvekili ve TBMM eski başkanı, Türkiye Cumhuriyetinin son başbakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra, aralarında Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener,  DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Liman Başkanı Ahmet Apak, TMKT Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Kaptan Altay Altuğ'un oğulları Müh. Noyan Altuğ ve Kapt. Kaan Altuğ ile geniş bir davetli topluluğu katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sinevizyon canlı bağlantısıyla açılış törenine katılarak Yıldırım'dan okul hakkında bilgi aldı ve canlı yayında öğrencilerle birlikte kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan ise açılışa mesaj göndererek okulun hayırlı olması dileklerini iletti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi: “Çocuklarımız en büyük zenginliğimiz”

Törenin açılış konuşmasını yapan Ömer Yahşi, nitelikli eğitim imkanına kavuşan her çocuk ile daha da büyüyüp güçlendiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Çocuklarımız yarına bakan yüzümüz, en büyük zenginliğimizdir. Bu ülke için kurduğumuz hayallerin baş köşesinde onlar var. İl genelinde yaklaşık 90 bine yakın öğrencimizi, İlham Veren Buluşmalarda, ülkemizin duayen isimleri ile bir araya getirerek gelecek planlarında destek oluyoruz.”

Noyan Altuğ: “Eğitime Desteğimiz Devam Edecek”

Açılışta bir konuşma yapan UZMAR Grup CEO’su Müh. Noyan Altuğ, “Sevgili babamız Kaptan Altay Altuğ’a, Karşıyaka’mıza bu modern ilkokulu armağan etme hayalini gerçekleştirerek, İzmir’in Kurtuluşunu kutladığımız bu tarihte, bizleri burada bir araya getirdiği için şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
Bir ailenin en büyük teminatının iyi yetiştirilmiş̧ bir evlat, milletin ise iyi yetişmiş̧ gençler olduğuna vurgu yapan Altuğ, bunun için babaları Kaptan Altay Altuğ’un kendilerine öğrettiği şekilde her türlü̈ fedakârlığı yapmayı, bütün maddi ve manevi güçlerini kullanmayı en büyük vazife kabul ettiklerini kaydetti.
Kaptan Altay Altuğ İlkokulunun ailenin eğitime olan katkılarının kilometre taşı olduğuna dikkat çeken Müh. Noyan Altuğ, eğitime olan desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Kaptan Altay Altuğ: “İnsanları sevin”

Okulu yaptıran Uzmar Denizcilik kurucusu ve Türk denizciliğinin sembol isimlerinden Kaptan Altay Altuğ, açılışa video mesajıyla katıldı. “Beybaba” Kaptan Altay Altuğ, mesajında şunları söyledi: “İnsan hayatı güzeldir ama başlangıcı ilkokullardır. İlkokullarda insan yeşerir, hayatı görür. Bende böyle bir okulda yaşadım, neticede insanları sevdim, beni sevmeyeni de sevdim. Benim kanunum bu. Beni sevmeyeni de sevmesini öğrendim. Siz de öyle yapın, insanları sevin. '2019- 2020 öğretim yılı, Kaptan Altay Altuğ İlkokulu öğrencilerine hayırlı ve uğurlu olsun.”

Binali Yıldırım: “Kaptan Altay Altuğ’a teşekkür ediyorum”

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve eski Meclis Başkanı  Binali Yıldırım ise, yaptığı konuşmada, “Bu okulu yaptığı için Beybaba Kaptan Altay Altuğ’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Evlatları Noyan Altuğ ve Kaan Altuğ bu okul için çok çalıştılar. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Bir söz vardır; Bir yıl içinde sonuç almak istiyorsanız tohum ekin. 10 yıl içinde sonuç almak istiyorsanız fidan dikin. 100 yıl içinde sonuç almak istiyorsanız insan yetiştirin. Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü bilemedin 50 senedir ancak insana yapılan yatırımın ömrü nesilden nesile devam eder” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinevizyon ile katıldı

Binali Yıldırım'ın konuşmasından sonra, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görüntülü bağlantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulun hayırlı olmasını dilerek, Yıldırım ve öğrencilerle sohbet etti. Binali Yıldırım ve ilkokul öğrencileri açılış kurdelesini birlikte kesti. Ardından yanan ormanlık alana da görüntülü bağlantı yapılarak sembolik fidan dikimi gerçekleştirildi. Binali Yıldırım da açılışını yaptığı okulun bahçesine eşi Semiha Yıldırım'la birlikte fidan dikti.

Binali Yıldırım'a UZMAR Filosunun en yeni römorkörlerinden olan Anka-2 römorkörünün tamamen el ile imal edilmiş bir maketi hediye edildi.

35 derslikli Kaptan Altay Altuğ İlkokulu, İzmir’in Karşıyaka İlçesi Soğukkuyu Mahallesi’nde bulunuyor. 4 adet anasınıfı, 2 adet fen laboratuvarı, resim ve müzik odaları, amfi tiyatro düzeninde çok amaçlı etkinlik salonu ve spor salonu ile birlikte toplam 8634 m2 arsa üzerine kurulu okulda bin öğrenci eğitim görebiliyor.

Editör: TE Bilişim