Bayraktar Denizcilik’e ait BMI EMPEROR Genel Kargo Gemisi’nin 2. zabiti Osman Küçüknalbant covid nedeniyle hayatını kaybetti.

Cezayir’de iken rahatsızlanan Küçüknalbant’ın gemi Yunanistan açığına geldiğinde ağırlaştığı ve deniz ambulansı istendiği öğrenildi.

Hastaneye kaldırılan Küçüknalbant’ın covid kaynaklı organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği ve cenazesinin halen Yunanistan’da bulunduğu bildirildi. Rota boyunca gemiden ayrılmayan Küçüknalbant’ın virüsü İspanya’da karaya inen mürettebattan kapmış olabileceği dile getirildi.

Mürettebat karantinaya alındı

Gemininin ise ardından yoluna devam ettiği ve halen Çanakkale girişinde sıra beklediği ifade edildi. Yunanistan’dan gelen ihbar üzerine gemiye çıkan Sahil Güvenlik ve sağlık ekiplerinin, covid pozitif olan mürettebatı izole altına aldığı öğrenildi.

Korsanların elinde dört ay rehin kalmıştı

Türk Deniz Kuvvetleri’nden 2004 yılında albay rütbesiyle emekli olduktan sonra ticari bahriyede çalışmaya başlayan Osman Küçüknalbant’ın 2. zabit olarak görev yaptığı Frigia adlı gemi 23 Mart 2010’da Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Gemi ve 21 mürettebat, uzun pazarlıklardan sonra 30 Temmuz 2010’de serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Denizcilik Dergis

Editör: TE Bilişim