Kanal İstanbul‘un Hafriyatı Liman Ve Limana Bağlı Bir Ada Yapımında Kullanılabilecek

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Kanal İstanbul Projesi kapsamında kanalın açılması sırasında çıkarılacak hafriyatla, Marmara‘da bir liman ve bağlantılı bir ada yapılabileceğini söyledi.

Bakan Soluk, makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soluk, kanalın açılması çıkacak hafriyattan yeni bir ada yapılacağına ilişkin haberlerin sorulması üzerine, kanalın açılması ile 650-700 milyon metreküp hafriyat çıkacağını belirtti. Bunun da tek bir noktada toplanması durumunda, deniz üzerinde 25 metre yüksekliğinde 25-26 bin dönümlük 5x5 kilometre bir kara parçası oluşabileceğini söyledi. Soluk, "Ancak bunun hepsinin bir yerde toplanması

bahis konusu değil. Bu kanalla birlikte Marmara‘da bir de liman yapılacak. Bu limanla da bağlantı yoluyla Marmara Denizi içinde büyük ihtimalle serbest bölge olarak kullanılacak ada oluşacaktır. Ancak bu adanın boyutlarının verdiğim ölçülerle ilgisi, ilişkisi yoktur. O hafriyatın büyüklüğünü ifade etmek için söyledim. Marmara‘da oluşacak liman ve limana bağlantılı deniz içerisinde tabii ki bir ada, liman bağlantısını kesersen ada, liman bağlantısı olursa yarımada, şeklinde ifade edebiliriz" dedi.

Kanal İstanbul‘un çok büyük bir proje olduğunu belirten Soluk, proje ile hem İstanbul Boğaz‘ının gemi trafiğinin rahatlayacağını hem de daha temiz olacağını söyledi.

Kanal İstanbul‘un zemin etütleri ile başka deprem riski olmak üzere, tartışmaların hatırlatılması üzerin ede Soluk, "Zemin etütlerinde şu anda kim neyi tartışıyor bilemiyoruz. Nereden baksanız zemin etütleri, proje ve uygulama projesi iki yıla yakın bir süreç alacaktır. Dolayısıyla şu anda söylenecek her şey yüzeyde kalacaktır" diye konuştu.

Kanal İstanbul‘da kaç köprü olacağının sorulması üzerine ise Soluk, şu anda ana bağlantı yolları ile birleşecek 3 köprü planlandığını, ancak ihtiyaca göre bunun artabileceğini kaydetti.

Soluk ayrıca, İstanbul Boğazı‘na yapılacak ikinci köprünün de diğerlerinden daha fonksiyonel olacağını ve Yüksek Hızlı Tren bağlantısı kurulabileceğini de belirtti.

Soluk, gazetecilerin artan petrol fiyatlarının ardından ulaşım hizmetlerine zam yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine, "Bizim öyle bir düşüncemiz yok. Herhangi bir öngörümüz de şu aşamada yok. İlerleyen süreç ne getirir bilmiyorum" yanıtını verdi.

Bugün Ankara Metrosu‘nun yarım kalan güzergahlarının yapım işini devraldıklarını da belirten Soluk, iki yıl içinde metroyu bitireceklerini ve harcanacak 3 milyar 40 milyon TL‘nin, işletme hakkı belediyeye devredildikten sonra her yıl cironun yüzde 15‘inin Hazine‘ye aktarılmasıyla yeniden elde edileceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim