Kanal İstanbul panelde  irdelenecek

Kanal İstanbul projesi, bu Cumartesi İstanbul'da düzenlenecek olan panelde her yönüyle irdelenecek. Moderatörlüklerini Prof. Dr. Hüseyin Öztürk ve Ercan Karakaş'ın yapacakları iki ayrı bölümde düzenlenecek olan panelde şehir planlamasından derpem güvenliğine, gemi geçiş güvenliğinden Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne her yönüyle incelemeye alınacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak adını duyurduğu 'Kanal İstanbul' projesinin tartışılacağı bir panel düzenleniyor. Hükümet kanadı İstanbul'un batısından Marmara Denizi'ni Karadeniz'e bağlayacak kanal projesini Türkiye tarihinde önemli bir adım olarak değerlendirirken başta CHP ve MHP olmak üzere birçok parti bu projenin çalıntı olduğunu iddia etmiş ve iktidar partisine sert tepki göstermişti.

7 Mayıs'ta Taxim Hill Otel'de gerçekleştirilecek olan panelin ilk bölümünün moderatörlüğünü Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, 2. bölümünün moderatörlüğünü ise Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş yapacak.

Çılgın projenin detaylarının tartışılacağı oturumun ilk bölümünde Mimar Ahmet Vefik Alp, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Eski Başkanı Kaptan  Aykut Erol, Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman konuşma yapacak. Panelin 2. bölümünde ise gazeteci Yalçın Bayer, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk "Bu bir rant projesi mi?" sorusuna yanıt arayacak.


KANAL İSTANBUL  PANELİ


A)           Çılgın proje dedikleri…

13.00 – 15.00  (Moderatör: Oktay Ekinci)

  • Ahmet Vefik Alp (Mimar)
  • Aykut Erol  (Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Eski Başkanı)
  • Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu (İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi) (Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı)
  • Tayfun Kahraman (İst. Şehir Plancıları Odası Bşk.)


B)           Bu bir rant projesi mi?


15.30 – 17.30  (Moderatör: Ercan Karakaş)

  • Prof. Dr. Nurettin Sözen (İst. Büyükşehir Eski Bld. Bşk.)
  • Yalçın Bayer (Gazeteci)
  • Prof. Dr. Bayram Öztürk (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı)
  • Özcan Işıklar (Silivri Belediye Bşk.)

Tarih:  07.05.2011, Cumartesi

Yer:    Taxim Hill Otel,  Taksim-İstanbul

 


Editör: TE Bilişim