Yüzen okul İstanbul'da

Kanada'da bir üniversite eğitiminin bir bölümünü gemide gerçekleştiriyor. İşte o gemi bugün Türkiye'de

1984 yılından beri lise son sınıflara ve üniversite öğrencilerine mavi sularda eğitimi macerayla buluşturan Concordia, bugün öğrencileriyle birlikte İstanbul'a demirliyor. Concordia, Türkiye'ye yalnız gelmiyor. Yola çıktığı Kanada'nın Nova Scotia eyaletinin en başarılı 6 okulunun temsilcilerini de beraberinde getiriyor. Gemide eğitim imkânı sağlayan, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bir okul olan "Concordia", aynı şekilde karada eğitimine devam ediyor.

48 ÖĞRENCİSİ BULUNUYOR

Atlantik kıyısındaki Nova Scotia eyaletinden İstanbul'a tanıtıma gelen ülkenin en köklü üniversitelerinden biri olan 207 yıllık Saint Mary's University'nin yanı sıra iki dil okulu da bulunuyor.

Concordia eğitim gemisi, lise eğitimini Kanada'da yapmak isteyenler için de "Nova Scotia International Student Program" ve "Halifax Grammar School" adlı iki seçeneği de Türkiye'ye taşıyor.

Uzunluğu 58,5 metre, genişliği ise 9, 44 metre olan gemide eğitim gören öğrenci sayısı ise 48. Gemide ayrıca beş öğretmen, bir direktör ile sağlık, temizlik ve mühendislik hizmetleri dahil olmak üzere toplam 65 kişilik bir mürettebat bulunuyor.

Lise 11 ve 12'nci sınıflar iki ayrı sömestr döneminde gemide eğitim alıyor. Lise müfredatının dışında gemicilik bilgileri de veriliyor. Kanada'dan yola çıkan gemi, sırasıyla Portekiz, Fransa, Malta, İstanbul, Tunus, Dekar, ikinci sömestr ise Berizilya, Uruguay, Güney Afrika, Nambiya ve Bermuda'ya kadar gidiyor. Bugün Ataköy Marina'ya demirleyecek olan yüzen okul, Nova Scotia okullarını tanıtacak.

Editör: TE Bilişim