Kalkavan'dan armatörlere 'evet' çağrısı  
 
İş dünyasından 12 Eylül'de halkoyuna sunulacak anayasa değişiklik paketine destek gelmeye devam ediyor. 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi. DTO Eylül Ayı 20. Olağan Meclis Toplantısı'nda oda üyesi armatör ve işadamlarına referandumda evet çağrısı yapan Kalkavan, "Beyniniz ülke için iyi olduğuna inanıyorsa evet, inanmıyorsa da hayır deyin." dedi.

12 Eylül'de yapılacak referandumun bir genel seçim olmadığını belirten DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kalkavan, "Referandum bir halkoylaması. Kalbinizin sesini değil, tuttuğunuz tarafı değil mantığınızı dinleyin. Beyniniz ülke için iyi olduğuna inanıyorsa evet, inanmıyorsa da hayır deyin. Ama lütfen ülkeniz için tarafsız gözle bakın. Şöyle düşünün; anayasa düzenlemesini AK Parti yapmasaydı evet der miydiniz? Lütfen bu soruyu kendinize sorun. Ben incelediğim ve tarafsız gözle baktığımda 28 yıl öncesine göre ülkenin menfaatine olduğunu düşünüyorum ve ben de evet diyenlerden bir tanesiyim." şeklinde konuştu

Anayasa değişiklik metnini detaylı bir şekilde okuduğunu belirten Kalkavan, bu metinin her ne olursa olsun bundan 28 yıl önce yapılmış olan Anayasa'dan daha iyi olduğunu vurguladı. Yapılacak olanın bir bir halkoylaması olduğunu, AK Parti'nin gidişini oylamadıklarını anlatan Kalkavan, "Referandum gibi Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir konuda insanlar oy verirken kalbini ve yüreğini değil aklını ve mantığını kullanmalı." diye konuştu. DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu da referandumda evet oyu vereceğini söyledi. Görüşünü açıklamaktan çekinmediğini belirten Kaptanoğlu'nun konuşması meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

 

Editör: TE Bilişim