Kalkavan, sır gibi saklıyor...

DTO ve Armatörler Birliği, Başbakan ile başbaşa bir görüşme yaptı. Hükümetin, denizcilik sektörünün sıkıntılarına bakışı nasıl?

Denizcilik sektörünün yaşanan ekonomik krizden en az hasarla çıkması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bu kapsamda geçen hafta Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini söyledi. Yapılan görüşmenin ayrıntılarına girmeyen Kalkavan: “Sektörün içinde bulunduğu durum, bütün denizcilik firmaları için yeni kredi tahsisleri, gemi inşa tersaneleri ile ilgili kanun ve yurt dışı siparişler konusu görüşüldü. Hükümetimizin sektörümüze verdiği destek ve sektörümüze yönelik inançları devam ediyor. İnanıyorum ki ekonomik koordinasyon kurullarında beş sektör arasında kabul gören sektörümüze bir destek çıkacaktır. Bildiğiniz üzere dünyada en fazla etkilenen sektör denizcilik sektörü. Sayın başbakanımızın denizcilik sektörüne şimdiye kadar verdiği destek artarak devam edecektir.''

Kalkavan, yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlarının önümüzdeki günlerde görüleceğini ifade ederek, denizcilik sektörünün bu ekonomik kriz ortamında herhangi bir yük getirmemesinin önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı sonrası Kalkavan, Başbakan ile yapılan görüşmenin ayrıntılarıyla ilgili bilgi almak isteyen basın mensuplarının da sorularını cevapsız bıraktı.

Editör: TE Bilişim