METİN KALKAVAN VE CENGİZ KAPTANOĞLU ANTALYADA

Antalya ve ülke denizciliğinin en büyük projelerinden biri olarak gösterilen ‘’Manavgat Yat yapım, Bakım Onarım ve Çekek Yeri’’nin  1.4 milyon TL ‘’Ot Parası’’ ödeyen Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Kooperatifinin elinden alınmak istendiği iddia edildi.

İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan, ‘’Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Projesi’nin akibeti ne oldu’’ diye sordu

Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Manavgat Yat, Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri’nin akibetinden endişe ettiklerini söyledi.

İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Koray Deniz, Tur-Yol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çağan, Alanya, Manavgat ve Antalya Kaleiçi’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu de denizcilerle buluştu. Kalkavan ve Kaptanoğlu’nun ziyaretlerine önceki dönem CHP Antalya Milletvekili ve eski DTO Antalya Şube Başkanı Hüsnü Çöllü de katıldı.

İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Alanya, Manavgat ve Antalya’da yaptığı konuşmalarda 4 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan DTO Antalya Şubesi seçimlerinde mevcut Başkan Ahmet Erol’a destek vermelerini istedi. Kaptanoğlu, DTO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve denizcilerin sorunlarını dinledi.

Manavgat Yat, Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Kooperatifi tarafından 400 dönüm alanda kurulmak istenen Yat Yapım ve Çekek Yeri’ni Manavgatlıların elinden almak için bir kişinin ihaleye girmek amacıyla Bakanlığa dosya verdiği duyumunu aldıklarını anlatan  Kaptanoğlu, şunları kaydetti.
‘’Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri için Kooperatif 1.4 milyon TL ‘Ot Parası’ ödedi. Burası Manavgatlıların. Kendisini ‘Manavgat çocuğu’ olarak tanıtan bir kişinin, Kooperatifin Yat Bakım ve Çekek yerini Bakanlıktan satın almak için kendi şirketi adına ihaleye katılmak için başvurduğu söylentileri var. Teklifi veren de Manavgat’ın çocuğu imiş.’’

DTO BAŞKANI METİN KALKAVAN

İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan da, denizcilere yaptığı konuşmada Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Projesinin akibetini sordu.

DTO olarak yaklaşık 15 yıldır Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Projesine destek verdiklerini anlatan Kalkavan, şöyle devam etti.

‘’Manavgat’ta Akdeniz bölgesinin en büyük yat yapım ve çekek yeri gerçekleştirilecek. Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Kooperatifi 400 dönüm alanda yapılacak yat yapım ve çekek yeri için 1.4 milyon TL ‘Ot Parası’ ödedi. Ama duyuyoruz ki Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yerinin, Kooperatifin elinden alınmak istendiği duyumları geliyor. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi’nin akibetini merak ediyoruz. Kooperatifin büyük uğraş verdiği çabalar engellenmek isteniyor. Kendisini ‘Manavgat’ın çocuğu’ olarak tanıtan biri, Kooperatifin talep ettiği ve büyük uğraş e verdiği bu yer için açılan ihaleye teklif vermiş. Biz DTO olarak Manavgat’a 15 yıldır yat yapım ve çekek yeri kazandırmak istiyoruz.’’

PİRİ  REİS ÜNİVERSİTESİ

Kalkavan, diğer DTO Başkan adaylarının bölgelerde, DTO gelirlerinin Pirireis Üniversitesi’ne aktarıldığı, denizcilerin hizmeti için kullanılmadığı şeklindeki iddiaları da yanıtladı. Kalkavan şunları kaydetti.

‘’Piri Reis Üniversitesi DTO’nun en büyük projelerinden birdir. Bu üniversitenin Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanıyım da. (Antalya’nın gelirlerinin bir kısmı üniversiteye gidiyor) diye dedikodular var. Evet. Piri Reis Üniversitesi bizim en büyük projemiz. 100 milyon dolar üzerinde bir proje. Piri Reis denizcilik üniversitesidir. Büyümekte  olan bir üniversite. Türkiye’nin sertifikalı ilk yeşil üniversitesidir. Dünyaya ve ülkemize denizci yetiştirmeye devam edeceğiz. Bununla da övünüyoruz. Hepimizin yatırımıdır. Şahsa ait bir üniversite değil. DTO’nun desteklediği bir proje. Önümüzdeki 5 yıl içinde 4500 öğrenci kapasitesine Şu an 700 öğrencimiz var. Bu yıl ise 820 öğrenci ile kontenjana gireceğiz. Avrupa’daki toplam öğrenci sayısından daha fazla öğrencimiz var. Deniz Harp Okulu ile birlikte toplam 28 bin öğrencimiz denizcilik eğitimi alıyor. Vizyon olarak insan diyoruz. Bu insan ordusuyla denizciliği mümkün olduğu kadar Türkiye’nin büyük bir endüstrisi haline getirmek için çabalıyoruz. Kazandığımızın tamamı insana gidiyor eğitime gidiyor. O açıdan da gururluyuz. Biz devletin üzerinden yük alan bir odayız."

DENİZCİLERDEN TEPKİ

Manavgat Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri’ni satın almak için Bakanlığa ihale dosyası veren şirketin sahibinin ise Manavgatlı iş adamı olduğu söylentisi, denizciler arasında şaşkınlık yarattı ve tepki çekti. Kooperatifin yerini almak isteyen kişinin ise DTO Antalya Şubesi Başkan Adayı olduğu iddia edildi.

 

Editör: TE Bilişim