İMEAK DTO Ekim 2014 aylık olağan meclis toplantısı bugün yapıldı. Cengiz Kaptanoğlu başkanlığındaki meclis, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Müsteşar Feridun Bilgin, Denizcilikten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dr. Özkan Poyraz, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın,Tersane ve Kıyı Yapıları genel Müdürü Mehmet Kırdağlı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan ve sektörden geniş bir katılım ile toplandı.

Toplantı açılışında konuşan Cengiz Kaptanoğlu, yoğun çalışmaları arasında zaman ayırıp geldiniz teşekkür ederiz diyerek söze başladı, sayın bakanımız hoşgeldiniz dedi ve hep birlikte çalışarak başarılı olacağız, başarılar diliyorum diyerek sözlerini sürdürdü.

Cengiz Kaptanoğlu yeni gelen arkadaşların seçiminin çok isabetli olduğunu söyleyerek, ayrılanlara çok teşekkür ediyoruz dedi.

Kaptanoğlu konuşmasının devamında “Sayın Bakanım burada denizciliği kapsayan her meslek kuruluşunun temsilcileri var, onlar biliyorum ki şimdi çok heyecanlı, ben kendilerine söyledim, hepsi kendi lisanlarıyla kendi mevzusunu anlatsa çok daha iyi olur. Ama ben şimdiki bu kadroya her zaman konularımızı anlatma imkanı bulacağımıza inanıyorum, müsteşarımızın sizden aldığı direktifle, bir iki gün bir arada olalım bir çalıştay yapalım demesinden de güç alarak bunu söylüyorum” dedi.

Kalkavan: “Sayın Bakanım çalıştığınız yerden soracağız rahat olun”

Geçmiş bayramı kutlayarak konuşmasına başlayan Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Bakanım, şöyle bir rahat olun, çalışmadığınız yerden soru yöneltmeyeceğiz. Onun için çok rahatlıkla bizi dinleyin. Öncelikle çok zor bir zamanda Bakan oldunuz. Maalesef şu ana kadar henüz iletişimi tam istediğimiz gibi kuramadık. Bunda bizimde payımız vardır. Yaklaşık bir altı aylık süreniz kaldı. Seçimden dolayı bu sürede inşallah daha aktif çalışır, birkaç şeyi beraberce başarırız.”

Kalkavan İstanbul’un çok önemli bir şehir olduğunu, aynı zamanda denizciliğimizin başşehri olduğunu belirtti ve “altyapı sorunları ile alakalı 3 tane ana gurubumuz var, bunlar yolcu taşımacılığı, yakıt ikmalcileri ve sualtı inşaat gurubudur bunların da ağırlıklı olarak yıllardır süren problemleri var” dedi. Bunları devamlı konuşup gündeme taşıdıklarını anlatan Kalkavan şu ana kadar kısmen başarılı olduklarını ancak çözüme ulaşamadıklarını belirtti.

Kalkavan konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Singapur’dan sonra en önemli geçişlerden bir tanesiyiz”

“Milyarlarca dolarlık yakıt ikmali yapabiliriz, Singapur’dan sonra en önemli geçişlerden bir tanesiyiz. Ama henüz tankerlere bir bağlama yeri imkânı tanıyamadık. Şimdilik idare ediyoruz, öyle duruyorlar, tabiri caizse… Hem Liman Başkanlığımızın, hem Gümrüğümüzün hem de sizlerin müsaadesi ile bir şekilde devam ediyoruz. Aynı şekilde su altı inşaatı çok önemli bir gurubumuz. Onlarında araçlarının bağlama yeri problemi var. Bunları sizlere iletmek bizlerin görevi. Bir önceki yönetimlerimiz de çok uğraştı. Onların çözümleri de genelde pansuman şeklinde oldu, kalıcı bir çözüm sağlayamadık.”

“20232te 30 milyar doların üzerinde navlun açığı vereceğiz”

“Türkiye deniz taşımacılığı navlun açığı 8,5 milyar dolar civarındadır. 407 milyar dolarlık dış ticaret hacmimiz içinde bu rakamlarla biz bunun sadece %12’sini taşıyoruz. Taşıdığımız %12 de değer olarak %57’si deniz yoluyla taşınıyor. Bu tempoda gidersek 2023’te 30 milyar doların üzerinde bir navlun açığı vereceğiz. Bir çok alanda stratejiler yapıldı çalışmalar yapıldı ancak biz bunu navlun ayağında yapamadık bitiremedik. TÜİK verileri ile konuşuyorum görünen çok ciddi bir açık. Taşımacılığın tonaj olarak %87’si, değer olarak %57’si deniz yoluyla yapılıyor. Bu sektörde uluslararası oyuncu olmaya devam edeceğiz. Sadece bun un az mı çok mu olacağına devlet karar verecek. Devletin politikası, vizyonu, devleti yönetenlerin vizyonu karar verecek. Çünkü bu alan devletlerin yarıştığı bir alan.

“Japonya siparişlere yetişemiyor”

“Avrupa çok önemli teşvikler vermeye hazırlanıyor uzak doğu ile rekabet için, Japonya kriz yıllarında küçülmeye gitti ancak şimdi siparişlere yetişemiyorlar.Böyle baktığımızda iyi olan taraf Türk filosu giderek büyüyor. Türk sahipli filo giderek büyüyor. 31 milyonu geçtik ve yukarıya doğru gidiyoruz.   ”

“Gemi- yat inşada önemli bir alanımız , taşımacılıkta yapılabilecek çok şeyimiz var.”

“Yapacak çok şeyimiz var hep beraber bunları göreceğiz, koster filosu projesi gibi bir sürü projemiz var” diye sözlerine devam eden Kalkavan Gemi Yat İnşa alanına girdiğimizde burada şu an itibari ile tersanelerde 175 sipariş var dedi. Bunların 152’sinin katma değeri yüksek spesifik gemiler olduğunu anlatan Metin Kalkavan tersaneciliğimiz ciddi bir kabuk değiştiriyor, %80’i tamir bakıma döndü dedi.

Tamir bakımın çok büyük katma değer yaratan bir hizmet olduğunu, Dünya’nın bu bölgesinde rakibimiz olmadığını anlatan Metin Kalkavan “bu konuda kapasitemizi, kazancımızı, gemi sayımızı, istihdamımızı artırıyoruz” dedi.

Metin Kalkavan “Sayın bakanımız siz DPT kökenlisiniz ama artık bizim bakanımız oldunuz bize karşı savunma değil, kabinede bizi temsil edip onlara karşı mücadele yapmanızı istiyoruz. Gerçekte Türkiye öyle bir yere geldi ki teşvik yardım değil sadece hedef olan ülkelerde, rekabet ettiğimiz ülkelerde ki şartları istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Çin, Güney Kore, Japonya denizcilik sektörleri hakkında bilgiler veren Kalkavan “Dünya’nın gemi İnşa alanında devlet yardımı almayan tek ülkesiyiz. Böyle baktığımızda Dünya’da hem taşımacılıkta, hem gemi inşada devletler eliyle yapılan ciddi bir haksız rekabetle karşı karşıyayız. Gemi inşa alanında ise siparişte değil de teminat adımında sorun yaşanmaktadır. Bunu kredi garanti fonu ile yaptığımız takdirde bu para değil teminattır ve proje bittiğinde tekrar geriye döner” Dedi.

“Kriz henüz bitmedi”

Kalkavan “Kriz henüz bitmedi Sayın Bakan karşılıklar yönetmeliğinin yenilenmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü, en büyük sorunlarının finansmana, teminata erişim olduğunu, bu faizler le de yatırım yapmanın zor olduğunu anlattı. Marina yatırımları ile ilgili bilgilerde veren Kalkavan konularımız çok fazla denizcilik çok fazla alana yayılmış bir alan kıyılarımız. Marinalarımız, koylarımız, “benden ne istiyorsunuz? diye tek cümlede söyle derseniz “bize inanın, bizle beraber, düşüncede beraber olun başka bir şey istemiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Editör: TE Bilişim