Kalkan Balığının Fiyatı Dudak Uçuklattı

Geçen yıl kilogramı 70 liradan tezgahtaki yerini alan kalkan, bu yıl 130 liraya yükselen fiyatıyla adeta altınla yarışıyor.

Ağırlıkları 3 ile 7 kilogram arasında değişen kalkanın kilogram fiyatı, bazı şehirlerde 170 liraya kadar çıkabiliyor. Sinop Abalı Su Ürünleri Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer,  yaptığı açıklamada, kalkan avının devam ettiğini söyledi. Çok nadir yakalanan kalkanın yüksek fiyatlardan satıldığını ifade eden Tuncer, geçen yıl aynı dönemde kilogramı 70 liradan satılan kalkanın bu yıl kilogramının 130 liraya kadar yükseldiğine dikkati çekti. Kalkanın ağırlığının 3 ile 7 kilogram arasında değiştiğini belirten Tuncer, şunları kaydetti: "Bölgemizde av sezonu devam ediyor. Sezona bol palamutla başlamış ancak daha sonra hamsiden umduğumuzu bulamamıştık.

Şu aralar balıkçılarımız kalkanın peşinde.

Son dönemde balıkçılarımız tarafından yakalanan kalkan balıklarının sayısında azalma görülüyor. Bu balık türü çok nadir görüldüğünden ve tüketicisi çok olduğundan fiyatı da pahalı. Kalkan balığının tezgahlardaki kilogram fiyatı 130 lira. İstanbul'da ise bu rakam 170 lirayı buluyor. Balıkçımızın yüzünü güldürüyor ama vatandaşların alım gücünü aştığından genellikle lüks restoranlar tarafından tercih ediliyor."

Editör: TE Bilişim