Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Denizcilik Eğitim, Öğretim ve Belgelendirme Faaliyetleri İçin Kalite Standartları Denetçi Eğitimi Programı 18-19 Şubat 2011 tarihleri arasında Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi' de gerçekleştirildi. Programın 2. gününde eğitim görmek amaçlı katılanlara sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Genel Müdürü Hüseyin Acır, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve Deniz İşleri Daire Başkanı Cem Erdem katıldı.

Sertifika törenine geçilmeden önce konuşma yapan Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Kalite Standartları Denetçi Eğitimi hakkında bilgi verdi. Bu eğitim ile vurgulanan en önemli konunun 'Cadı Avı' yapmamak olduğunu söyleyen Poyraz, ayrıca tamamen profesyonel bir denetçi olunması ve okullardaki kalite düzeyinin arttırılmasına fayda sağladığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen en büyük sorunun öğretmen olduğunu vurgulayan Poyraz, sözlerine şöyle devam etti: 'öğretmen sorununda eskiye göre büyük farklar var. Artık öğretmen adayımız çok. Fakat öğretmen adaylarını bu mesleğe almakta bazı sorunlar yaşıyoruz. Hem pedagojik formasyonu alabilmek için 70-75 civarında bir puan almak gibi konulmuş sınırlar, hem de pedagojik formasyon alabilecek kişilerin sadece Fen -Edebiyat Fakültesi mezunu olma sınırı . Denizcilik için ortalama olarak YÖK'ü de bu olayın içine katarak birlikte bu sorunları çözmek durumundayız'.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, törende konuşma gerçekleştirdi. Naiboğlu, Denizciliğin yeraltı madenciliğinden sonra gelen en zor meslek olduğunu ve saygın bir meslek olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterinin 'Denizcilik ve denizciler olmazsa dünya nüfusunun yarısı soğuktan, yarısı da açlıktan ölür' sözünden yola çıkarak denizciliğin dünya üzerindeki önemini vurguladı.

Naiboğlu, Kalite Standartları Denetçi Eğitimi sertifikasının günümüze ve geleceğe hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.

 

Editör: TE Bilişim