CYE Petrol’ün yeni nesil bunker barcı M/T KALAMIŞ-E, Yalova Kocatepe Tersanesi’nde bugün tertip edilen törenle suya indirildi. Suya indirilme töreni az önce sona erdi. 

CYE Petrol'ün Yalova Kocatepe Tersanesi'nde inşa ettirdiği ikiz kardeş tanker barclarından ilki olan M/T BEYKOZ-E, mayıs ayında yapılan törenle suya indirilmişti. M/T BEYKOZ-E ve M/T KALAMIŞ-E isimli gemiler, Türk limanlarında "Coriolis Mass Flow Meter" teknolojisini kullanarak bunker ikmali yapan ilk ve tek yeni nesil bunker barcı olma özelliğini taşıyor.

Denize indirme töreninde bir konuşma yapan CYE Petrol Genel Müdürü ve CEO’su Ali Deniz Eraydın “Bugün Beykoz-E’nin kız kardeşi Kalamış-E’yi denize indiriyoruz. Bu tankerin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kalamış-E, yeni nesil bir bunker barcı. Kıyılarımıza hizmet verecek bir tanker olacak. İkmal sırasında karşı tarafa tam ölçü veren bir donanıma sahip. 2008 yılında gelen tanker yönetmeliği sonrasında CYE Petrol olarak yeni nesil bunker barcları inşa etmeye karar verdik. İkmal sektöründe genellikle devşirme yöntemiyle barclar inşa edilmekte. CYE Petrol olarak 2013 yılından itibaren sadece ikmal hizmeti veren bunker barcları inşa etmeye başladık ve ilk kaynağı vurduk. Mayıs 2014’te ilk bunker barcımız Beykoz-E’yi Kocatepe Tersanesi’nden suya indirdik. Bugün de ikinci barcımız Kalamış-E’yi suya indirdik. Sektörümüze hayırlı olsun” dedi.

M/T KALAMIŞ-E yakıt barcının  özellikleri

IMO: 9734965

DWT  : 1805

LOA: 73.72 M

BREADTH : 10.40 M

DEPTH : 4.80 M

SPEED (MAX) : 14 KNOT

CLASS  : BUREAU VERITAS

MAIN ENGINE : YANMAR 485 KW  X 2

PUMPS  : BORNEMANN (420 MT/HOUR pumping rate)

BUNKER DELIVERY METERS: EMERSON CORIOLIS MASS FLOW METERS

 

Editör: TE Bilişim