Kahraman Kaptanı Tom Hanks oynayacak

Korsanlarca kaçırılan Maersk Alabama gemisi kaptanı Richard Phillips'in başından geçenler film oluyor. Filmde, Kaptan Richard Phillips'i ünlü aktör Tom Hanks canlandıracak.

8 Nisan 2009 tarihinde 4 Somali'li korsan Maersk Alabama gemisine çıkmış, mürettebat makine dairesine kendilerini kilitlerken gemi kaptanı Phillips korsanlara esir düşmüştü.

Korsanlarla mücadele ve birebir dövüş eğitimi almış olan mürettebat geminin kumandasını makine dairesine alarak korsanlara gemiyi yönlendirme şansı tanımamıştı. Bu arada makinistlerden biri bıçağıyla korsanlardan birisini rehin almayı başardı. Mürettebat rehin aldıkları korsanı Kaptan Phillips ile takas etmeyi amaçlıyorlardı. Bu amaçla korsanlarla bir anlaşmaya vardılar. Korsanlar Kaptan Phillips'i bırakacak mürettebat da rehin aldıkları korsanı serbest bırakacaktı. Korsanı serbest bıraktılar ama ne var ki korsanlar anlaşmaya uymadı ve Kaptan Phillips'i bırakmadılar.

Bu esnada 9 Nisan günü USS Bainbridge geminin yanına gelmişti. Korsanlar Kaptan Phillip'i alarak gemideki kapalı can filikalarından birisinin içine geçtiler. Burada pazarlıklar yapıldı ancak korsanlar kaptanı teslim etmediler.

Bunun üzerine, bizzat ABD Başkanı Barrack Obama'nın emriyle keskin nişancılar devreye girdi. 3 korsan, aynı anda ateşlenen silahlarla keskin nişancılar tarafından öldürüldü.  Kaptan Richard Phillips kurtarılarak USS Bainbridge savaş gemisine alındı.

Columbia Pictures Kaptan Phillips'in hikayesinin tüm haklarını 2009 yılında satın almıştı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim