Anketler, deniz taşımacılık sektöründeki kadınların erkeklerden daha kötü koşullara dayandığını gösteriyor

Danimarka medyası Berlingske tarafından bildirilen yeni bir ankete göre, Danimarka denizcilik endüstrisindeki kadın çalışanlar, erkeklerden daha az ücret aldıklarını ve taciz edici davranışlara maruz kaldıklarını söylüyorlar.

Danimarka denizcilik endüstrisinin çeşitli bölümlerinden çok sayıda kadın, erkeklerden daha kötü muamele gördüğünü bildirdi.

Kadınlar ücretlerinin daha düşük olduğunu ve saldırgan ve taciz edici davranışlara maruz kaldıklarını söylediler.

Danimarka gazetesi Berlingske'ye göre, bunlar denizcilik sektöründeki kadın çalışanlar arasında yapılan yeni bir anketin bulgularından bazıları.

Sonuçlar, WIS (Gemideki Kadınlar) birliğinin Danimarka bölümü olan WIS-Danimarka'nın 180 üyesinin yanıtlarına dayanmaktadır.

Sendika üyeleri arasında Danimarka denizcilik hatlarında yönetim, ofis işleri ve diğer işlevlerde çalışan kadınlar yer alıyor.

Ankete katılan kadınların yüzde 38'i son beş yıl içinde iş yerlerinde cinsiyetçilik yaşadıklarını, yüzde 28'i ise aynı dönemde cinsel tacize uğradığını belirtiyor.

Bir diğer bulgu ise kadın ofis çalışanlarının erkek meslektaşlarına göre yüzde 30, kadın yöneticilerin ise erkek meslektaşlarına göre yüzde 32 daha az kazanmasıdır.

Berlingske, bu rakamların Danimarka denizcilik sektöründe heyecan yarattığını yazıyor.

Hem Danimarka Deniz- Ticaret Örgütü hem de konteyner hattı Maersk, koşulların kadınlar için ne kadar kötü olduğuna üzülüyor.

Anne W, "Rakamların bu kadar yüksek olması ve iş yerinde ihlal edildiğini hisseden kadınlar olduğu için çok ama çok üzgünüm. Bu değerlerimizden çok uzak, bu yüzden bunu ortadan kaldırmak için çalışmamız gerekiyor" dedi.

Anketi WIS-Danimarka ile birlikte yaptıran Danimarka Denizcilikte İstihdam Koşulları, Toplu Sözleşme Sözleşmeleri, İşe Alım ve Eğitimden sorumlu Yönetici Direktördür.

Maersk'te Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Başkanı olarak görev yapan Rachel Osikoya, sektördeki en büyük şirket olan A.P. Moller-Maersk'in yüksek rakamlardan "pişman olduğunu" söylüyor.

Rachel Osikoya "Maersk'te cinsiyetçiliğin ve cinsel tacizin olmadığı bir kültür yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu nedenle şu anda tüm çalışma prosedürlerini, politikalarını ve araçlarını yakından incelemek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti. 

Kaynak: SHIPPINGWATCH

Editör: TE Bilişim